750 Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

750 Keklik Doğaya Salındı

750 Keklik Doğaya Salındı

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde Afyonkarahisar Şuhut Keklik üretim istasyonundan getirilen 750 keklik doğaya salındı.

31.05.2012 17:55

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde Afyonkarahisar Şuhut Keklik üretim istasyonundan getirilen 750 keklik doğaya salındı.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Eski Milletvekili Ahmet Ertük, İlçe Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Orman ve Su İşleri Aydın Şube Müdürü Melikunnas Özkaya, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Erdinç Çeliksoy, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Ulusal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nizam Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri, Eskihisar, Kabaca ve Kavaklı Köyü Muhtarları ile Sultanhisar Avcılar Derneği Başkanı Yüksel Yılmazoğlu ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Kekliklerin doğaya salınmaları Eskihisar, Kabaca ve Kavaklı Köyü ortak sınırı olan Yaren Dede yakınlarında bulunan alanda yapıldı. Törende konuşan Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, "Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde doğal habitatlar bozulmakta ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanlarının sayısı gün geçtikçe azalmaktadır. Bu nedenle Genel Müdürlüğümüz tarafından Doğaya yerleştirme eylem planı kapsamında Afyonkarahisar Şuhut Keklik Üretim İstasyonundan alınan 750 adet kınalı keklikler doğaya Eskihisar, Kabaca ve kavaklı köyünün ortak mevkisi olan Düzbağı Sınırboğazın da 500 hektar büyüklüğünde bir alana bırakılacaktır" dedi.

Doğaya Keklik Salma ve koruma işbirliği protokolü ile düzenlenen tören de konuşan Aydın Şube Müdürü Melikunnas Özkaya da; "2012 de av döneminin bitiş tarihine kadar 26 Şubat 2012 de 61 kişi kontrol sonucu Ocak-Mayıs döneminde 16 kişiye 4915 Sayılı kara avcılığı kanununa muhalefetten toplam 10 Bin TL idari para cezası kesilmiş, 10 adet Tüfek ve 2 Adet Kafese el konulmuştur. Ocak-Mayıs Ayları için de Aydın İl Genelin de 9 adet Avcı Eğitim Kursu açılmış olup, kurslara 295 kişi katılmış ve 284 kişi kursları başarı ile bitirmiştir" dedi.

İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise, doğaya bırakılan Kekliklerin halk tarafından sahip çıkılarak av yasağını uymayanlara bildirmelerini ve doğaya sahip çıkmalarını istedi. Düzenlenen tören sonunda Kekliklerin Kafesleri açılarak protokol üyeleri tarafından özgürlüklerine kanat çırpmaları sağlandı. Doğaya bırakılan 750 keklik kısa süreden gözlerden kaybolup doğaya karıştı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 750 Keklik Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement