8'inci Uluslararası Türkiye-İran Tarihi ve Kültürel İlişkileri Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

8'inci Uluslararası Türkiye-İran Tarihi ve Kültürel İlişkileri Sempozyumu

Takistan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Athari: "Türkiye'nin demokrasi ve ifade özgürlüğü konusunda yüksek standartlara sahip olduğuna inanan İranlı bir akademisyen olarak Sayın Erdoğan'ın yaptığı icraatlardan dolayı ve özellikle de siyasi alanda Türkiye'yi daha ileri demokrasiye götürme, iktisadi.

09.05.2014 14:01

İran'daki Takistan Üniversitesinde görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Asadullah Athari, " Türkiye'nin demokrasi ve ifade özgürlüğü konusunda yüksek standartlara sahip olduğuna inanan İranlı bir akademisyen olarak Sayın Erdoğan'ın yaptığı icraatlardan dolayı ve özellikle de siyasi alanda Türkiye'yi daha ileri demokrasiye götürme, iktisadi açıdan milli geliri 3 katı artırma ve kültürel açıdan karşılıklı saygıya vesile olmasından dolayı takdir ediyorum" dedi.

Athari, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Tarih Kurumu ve İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarlığınca Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen 8'inci Uluslararası Türkiye-İran Tarihi ve Kültürel İlişkileri Sempozyumu'nun dünkü oturumunda yaptığı konuşmada, kendisine ayrılan süre yetmediği için iki parçadan oluşan tebliğ sunumunu tamamlayamadığını söyledi.

Sunumunun ilk bölümünde Türkiye'ye dair tespitler, ikinci kısmında ise İran'daki mevcut durum ve sonunda da genel değerlendirme yapmak istediğini belirten Athari, "Maalesef bana ayrılan süre sona erdiği için sunumumu sonlandırmak zorunda kaldım. Bu durumda sözlerim, bazı yayın organlarının yanlış değerlendirmesine yol açmıştır" ifadesini kullandı.

Söz konusu sunumunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'deki demokratik açılım programlarını cesaretli bir girişim olarak gördüğünü ve bunu dünyadaki reform hareketleriyle mukayese etmeye çalıştığını dile getiren Athari, şöyle konuştu:

"Sunumumda, izlenen sürecin başarılı olduğunu vurgulamaya çalıştım. Karizmatik bir lider olan Sayın Erdoğan'ın Ermeniler konusundaki taziye mesajını, Türk-Ermeni ilişkilerinin gelişmesinde olumlu bir katkı olarak değerlendirdim. Türkiye'de son dönemde siyasi alandaki gelişmeler dikkate alındığında 'Türkiye vatandaşlığı' tanımının bazı çevrelerce tartışma konusu haline getirilmeye başlandığını ve bunun demokratik sürecin bir parçası olduğunu belirtmeye çalıştım. İran ve Türkiye'nin, siyasi, iktisadi, askeri ve savunma alanları başta olmak üzere hemen her alanda ikili iş birliğinin geliştirilmesinden yanayım. Türkiye'nin demokrasi ve ifade özgürlüğü konusunda yüksek standartlara sahip olduğuna inanan İranlı bir akademisyen olarak Sayın Erdoğan'ın yaptığı icraatlardan dolayı ve özellikle de siyasi alanda Türkiye'yi daha ileri demokrasiye götürme, iktisadi açıdan milli geliri 3 katı artırma ve kültürel açıdan karşılıklı saygıya vesile olmasından dolayı takdir ediyorum - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8'inci Uluslararası Türkiye-İran Tarihi ve Kültürel İlişkileri Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement