81 İlin Lezzetleri Taşucu Myo'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

81 İlin Lezzetleri Taşucu Myo'da Buluştu

81 İlin Lezzetleri Taşucu Myo\'da Buluştu

Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda düzenlenen 'Gastronomi Etkinliği' kapsamında Turizm ve Otel İşletmeciği Bölümü öğrencileri, Türkiye'nin 81 ilinin hafızalarda yer eden tatlarından oluşan yaklaşık 250 çeşit yemeği...

14.05.2013 12:35

Selçuk Üniversitesi Silifke- Taşucu Meslek Yüksekokulu (MYO)'nda düzenlenen 'Gastronomi Etkinliği' kapsamında Turizm ve Otel İşletmeciği Bölümü öğrencileri, Türkiye'nin 81 ilinin hafızalarda yer eden tatlarından oluşan yaklaşık 250 çeşit yemeği hazırlayarak etkinliğe gelen konuklara ve öğrenci arkadaşlarına ikram etti.

Programın onur konuğu olan dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması Gourmand Cookbook Awards tarafından "Selçuklu Mutfağı" isimli eseriyle "Dünyanın En İyi Mutfak Tarihi Kitabı" ödülüne layık görülen Muhammed Ömür Akkor, öğrencilerin hazırladığı sıcak-soğuk yemekler, tatlılar ve hamur işlerinden oluşan ürünleri tek tek tattı.

"TECRÜBE KAZANMALARI İÇİN ÖNEMLİ "

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, "Öğrencilerimizin turizm sektörüne daha donanımlı olarak yetişmesi için düzenlediğimiz Gastronomi Etkinliği'nde ülkemizin 81 ilinin tüm lezzetlerini bu güzel ortamda tatma fırsatı bulduk. Öğrencilerimizin kendilerine güvenlerinin artması ve mezun olmadan önce sektörde tecrübe kazanmaları için önemli bir fırsat olan bu etkinlik, inanıyorum ki onlara hayatları boyunca unutamayacağı tecrübeler kazandıracaktır. 81 ilimizin lezzetlerini Taşucu'nda buluşturduğumuz bu günde dünyaca ünlü Şef Muhammed Ömür Akkor da katılımlarıyla bizi son derece mutlu etti. İnanıyorum ki öğrencilerimiz şefimizin derin tecrübelerinden gerektiği gibi faydalanacak ve hayatlarına yön verme noktasında kendisinden istifade edeceklerdir" dedi.

"ÜNLÜ ŞEFTEN KONFERANS"

Etkinlik sırasında yemekleri tek tek tadan konuklar, öğrencilerden bilgi aldı. Daha sonra Şef Muhammed Ömür Akkor, Taşucu Atatürk Kültür Merkezi'nde turizm sektörünün temsilcileri ve öğrencilerle bir araya gelerek "Selçuklu Mutfağı" adlı ödüllü kitabı hakkında bilgi verdi.

Konferansın sonunda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, Şef Ömür Akkor'a 'Teşekkür Belgesi' takdim etti.

Yüksekokul bahçesinde düzenlenen Gastronomi Etkinliği'ne Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz, Mersin Üniversitesi UBYO Müdürü Prof. Dr. Levent Son ile ilçenin turizm sektörü temsilcileri, yüksekokulun öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 81 İlin Lezzetleri Taşucu Myo'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement