Acının Adı "Soma" - Son Dakika
Yerel

Acının Adı "Soma"

Acının Adı "Soma"

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin anısı Başkent’te yaşatıldı.

21.06.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 işçinin anısı Başkent'te yaşatıldı. Ünlü fotoğraf sanatçısı Yusuf Aslan, kaza gününden itibaren 5 gün boyunca gece-gündüz yaptığı, birbirinden başarılı fotoğraf çalışmalarını ilk kez Taurus AVM'de sergiledi.

AVM MFI Partners tarafından yönetilen Taurus AVM bünyesindeki Platform A Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşan serginin açılışına Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sami Türkay, Tabiatı Koruma Derneği yöneticileri, Taurus AVM Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Şerefoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

"40. Gününde Soma'yı Unutma" adı verilen serginin açılışında konuşan fotoğraf sanatçısı Yusuf Aslan, Soma'da yaşanan kazanın son olmasını umut ettiğini belirterek, "Yaşanan acıyı birebir gördüm, dramları milyonlarla paylaşmak için günlerce uyumadan çalıştım. Soma'nın hepimize ders olması gerekiyor. Artık, insan hayatının öneminin farkına varılmalı" dedi.

Aslan, Taurus gibi, kapısından her gün 10 binlerce kişinin girdiği AVM'lerin insanlara sadece alışveriş olanağı değil, duyarlılık ve toplumsal bilinç de kazandırması gerektiğinin altını çizerek, "Bu konuda TaurusAVM'yi gerçekten kutluyorum. Beni Aydın Kuşadası'ndan bulup Başkent'te böyle bir sergi açmama, izlenimlerimi ziyaretçileri ile paylaşarak olayın gündemde kalmasını sağladılar" dedi.

Facianın 40. günü kapsamında böylesine anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Taurus AVM Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Şerefoğlu da, "Soma'da yaşanan elim kazanın tekrarının yaşanmamasını yürekten diliyoruz. Böyle bir facianın acısına ortak olabilmek adına sanat galerimizin kapılarını acının fotoğraflarına açtık. TaurusAVM'yi inşa ederken hedefimiz bir alışveriş merkezinden öte yaşam merkezini hayata geçirmekti. Bu hedefimiz doğrultusunda toplumsal duyarlılığı artıracak çalışmaların içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sergiyi ziyaret eden Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Başkanı Sami Türkay ise, 13 Mayıs'tan bu yana tüm Türkiye'nin kalbinin Soma'da attığını kaydederek, şunları söyledi:

"Çok büyük bir acı yaşadık. Acaba neden ülke olarak var olan sermaye ile gökdelenler dikerek gökyüzüne doğru gitmeyi düşünüyoruz da yerin altını düşünmüyoruz. Halen bu tarz ölümlerin, özellikle de insan ihmaline dayalı ölümlerin hiçbir kabulü yok. Belli bir süre sonra bu acı da unutulmaya başlanacak. Bu nedenle, toplumdaki farkındalığı artırmak adına bu tür paylaşımlara ihtiyaç var. Başta Yusuf Aslan olmak üzere bu sergide emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Biz de TFSD olarak, yurt genelinde maden işçileriyle ilgili çeşitli ayakları olan bir proje başlatıyoruz. Bu tarz duyarlılıkları artırdığımız sürece daha insani ve çalışılabilir ortamlar oluşacağına inanıyorum."

Fotoğraf sanatçısı Yusuf Aslan'ın birbirinden başarılı ve kazayı en ince ayrıntısına kadar yansıtan 39 fotoğrafı, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Aslan'ın sergisi 30 Haziran'a kadar Taurus AVM'deki Platform A'da ziyaret edilebilir. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Acının Adı 'Soma' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement