Afyonkarahisar'da, belediye ekiplerince ev ziyaretleri yapılarak, atık yağların birden fazla kullanılması ve lavabolara dökülmesinin zararlarına ilişkin bilgi veriliyor.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Çevre Denetim Birimi ekipleri, özellikle yemeklerde kullanılan atık yağlar konusunda vatandaşı bilgilendirmek için bir süredir sürdürdüğü ev ziyaretlerinde 850 haneye ulaştı.
Pilot bölge seçilen Uydukent'teki eğitim ve bilgilendirme ziyaretlerine belediye görevlilerinin yanı sıra üniversite öğrencileri de katılıyor.
Ziyaretlerde, atık yağların, lavabo ya da çöpe atılması durumunda yer altı sularına verdiği zararlar ile bitkisel yağların özellikle kızartmada birden fazla kullanımının oluşturduğu kanserojen etki ve insan sağlığına zararları anlatılıyor.
Atık yağların belediye ekiplerince toplanarak lisanslı firma tarafından geri kazanımımın yapıldığı, belediyenin 2144255-377 numaralı telefonundan vatandaşlara bilgi verildiği belirtildi.
Muhabir: Serdar Yılmaz
Yayıncı: Sedat Gök - AFYONKARAHİSAR
Son Dakika › Yerel › Afyonkarahisar'da Vatandaşlara 'Atık Yağ' Uyarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.