Agiad Başkanı Noyaner: "Tıkanan Marmara'nın Alternatifi Adana'dır" - Son Dakika
Yerel

Agiad Başkanı Noyaner: "Tıkanan Marmara'nın Alternatifi Adana'dır"

Agiad Başkanı Noyaner: "Tıkanan Marmara\'nın Alternatifi Adana\'dır"

Adana Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner, Türkiye’de sanayinin kalbi durumundaki Marmara Bölgesi’nin giderek tıkandığını ve yeni bir sanayi bölgesi arayışının gündeme geldiğini belirterek, “Tıkanan Marmara’nın tek alternatifi Adana’dır” dedi.

23.04.2015 10:54

Adana Genç İş Adamları Derneği Başkanı Sefa Noyaner, Türkiye'de sanayinin kalbi durumundaki Marmara Bölgesi'nin giderek tıkandığını ve yeni bir sanayi bölgesi arayışının gündeme geldiğini belirterek, "Tıkanan Marmara'nın tek alternatifi Adana'dır" dedi.

AGİAD Başkanı Noyaner, Kanal A TV'de yayınlanan Özlem Pekduraner'in hazırlayıp sunduğu "Senkron Güncel" de "Otomobil sektörü"nün konu alındığı programa konuk oldu. Programda, Adana ekonomisi ve AGİAD'ın vizyonu hakkında değerlendirmelerde de bulunan Sefa Noyaner, "Bölge olarak çok avantajlı iklim ve lojistik koşullara sahibiz" vurgusunu yaptı.

EN AVANTAJLI YATIRIM BÖLGESİ

Türkiye'de sanayinin kalbi durumundaki Marmara Bölgesi'ndeki tıkanıklığın iş dünyasını uzun zamandır yeni bir sanayi bölgesi arayışına yönlendirdiğini hatırlatan Noyaner, "Tıkanmış Marmara'nın tek alternatifi Adana'dır. 18. yüzyılda bile 122 üretim tesisine sahip olacak kadar sanayi tarihi ve kültürü olan Adanamız bölge olarak ele alındığında Türkiye'nin en avantajlı yatırım bölgesidir. Asya, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına yakınlığı, bereketli toprakları, uygun iklimi, Mersin, İskenderun limanlarına, Yumurtalık Serbest Bölgesi'ne yakınlığı, BTC tesisleri, Enerji İhtisas Alanı, kara, hava, deniz taşımacılığına uygunluğu Adanamızı en avantajlı yatırım alanı konumuna getirmektedir. Zaten Ekonomist Dergisi de 2009 yılında Adana'yı Türkiye'de yatırım için en uygun yer olarak tanıtmıştı" diye konuştu.

AGİAD, ADANA'NIN EN ÖNEMLİ STK'SI

Noyaner, program sunucusunun Adana ve AGİAD hakkındaki sorularını da yanıtladı. AGİAD'ın, dünyanın 117 ülkesine 186 milyonluk ihracat yapan, 4.4.milyar ciroyla Adana ekonomisinin yüzde 14'ünü oluşturan ve 36 bin 500 kişi istihdam eden üyeleri, üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle Adana'nın en önemli sivil toplum örgütü olduğunu kaydederek "Üye sayımız gün geçtikçe artıyor. Bunda AGİAD yöneticilerinin, görevlerini siyasi beklentiden uzak bir anlayışla sürdürmelerinin de etkisi var" değerlendirmesini yaptı.

ÖDÜLLER SİNERJİ YARATTI

15 Nisan'da gerçekleştirdikleri İş ve Meslek Ödülleri'nin büyük ses getirdiğini ve kentte sinerji yarattığını kaydeden Sefa Noyaner, "Biz başarıyı ödüllendirmek, girişimcileri teşvik etmek gerektiğini düşünüyoruz. Ödüller, büyümek isteyen firmalara rehber, yenilik arayanlara ise model oluyor.Güçlü ve bağımsız bir jüri tarafından belirlenen İş ve Meslek Ödüllerimiz iş dünyasında yankı uyandırmakta ve takdirle karşılanmaktadır" dedi.

Noyaner, AGİAD'ın Adana'nın vizyonunu değiştirmeye aday projesi Marina Port için Vali, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları başta olmak üzere tüm Adana'nın desteklerini aldıklarını belirterek, "Marina Port, Adanamızın gurur kaynağı olacak. Kente çok prestijli bir vizyon getirecek. Ekonomik, sosyal ve turizm yönünden büyük katkısı olacak. Tüm Adana'nın desteğiyle Marina Port'u hayata geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agiad Başkanı Noyaner: 'Tıkanan Marmara'nın Alternatifi Adana'dır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement