Ahlat'ta Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

Ahlat\'ta Gençlik Merkezi\'nin Temeli Atıldı

Bitlis'in Ahlat ilçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılacak Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.
Temel atma töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bitlis İl Müdürü Muzaffer Güven, bu tesis bittiği zaman çok güzel...

21.11.2013 14:04

Bitlis'in Ahlat ilçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılacak Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor Bitlis İl Müdürü Muzaffer Güven, bu tesis bittiği zaman çok güzel yeteneklerin ortaya çıkabileceğini; sanat, gelişim ve diğer faaliyetlerinde yapılabileceğini söyledi. Müdürü Güven, "Sportif eğitim kursları da bakanlığımızın düzenleyeceği kamplar, geziler, tarihi, doğayı ve ülkemizi tanıtıcı faaliyetleri de hep beraber burada yürüteceğiz. Ben şimdiden bu tesisin Ahlat'a, Ahlat gençliğine, Bitlis'e ve ülke sporumuza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat'ta son zamanlarda sportif yatırımların arttığını belirterek, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, bakanlık, Bitlis milletvekillerimiz Vedat Demiröz ve Vahit Kiler'in de katkılarıyla ciddi anlamda burada bir Gençlik Merkezi'nin gerçekleşmesi için gerekli hamleler yapıldı. İlçem ve halkım adına kendilerine şükranlarımı buradan belirtiyorum" dedi.

Ahlat Kaymakamı Osman Dölek de, temeli atılan Gençlik Merkezi'nin ilçeye hayırlı olması dileklerinde bulunarak, Gençlik Merkezi ile birlikte ilçede spor alanındaki bir eksikliğin tamamlanmış olacağını söyledi. Kaymakam Dölek, "Bu tesisin yaklaşık maliyeti 1 milyon TL'dir. İhale bedeli 800 bin TL'dir. Tesisimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, temel atma törenlerine şimdiye kadar sıcak bakmayarak katılmadığını, çünkü geçmişte temeli atılıp ta bitirilemeyen birçok tesisin olduğunu ifade ederek, son dönemde açılışından çok emin oldukları için bu gibi tesislerin temelini oldukça rahat bir şekilde atabildiklerini söyledi. Vali Yurdakul, "İnşallah bu güzel tesisin sizlerle birlikte, sevgili gençlerimizle birlikte açılışını da yapacağız. Ahlat'ımıza da bu güzel tesisi armağan edeceğiz. Tabi insanların ruhi gelişimi, fiziki ve beden gelişimi at başı dengeli gitmesi lazım. Ahlat bir çok değerin armağan olduğu, bu değerin ihraç edildiği çok özel bir merkezdir. Dolayısıyla böyle bir Gençlik Merkezi'nin hemen gölün karşısında okullar, yurtlar ve Gençlik Spor Müdürlüğümüzün olduğu bir alanda seçilmesi de çok manidar. Bu tesisi gençlere emanet edeceğiz. Allah'a hamdolsun Sayın Başbakanımızın liderliğinde hükümet programları ile az nüfuslu ilçelerimizde bile artık bu yatırımlar gerçekleşiyor. Ahlat'taki yatırımlar zincirinin mütemadiyen devam etmesini ve inşallah ihtiyaç duyduğumuz sadece spor hizmetlerinde değil eğitim hizmetlerinde, yurt hizmetlerinde, üniversite faaliyetlerinde bütün yatırımlarımızın çok kısa bir zamanda tamamlanmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurban kesilerek, Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı. Daha sonra yapılan ikramların ardından tören sona erdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement