Aile Destek Merkezi Siirtli Kadınlara Umut Oldu - Son Dakika
Yerel

Aile Destek Merkezi Siirtli Kadınlara Umut Oldu

Siirt Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) halı dokuma atölyesinde çalışan anne ile kızı, dokuz nüfuslu ailenin geçimini sağlıyor.

06.05.2013 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) halı dokuma atölyesinde çalışan anne ile kızı, dokuz nüfuslu ailenin geçimini sağlıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, valilik bünyesinde oluşturulan Siirt ADEM'de halı dokumayı öğrenen Güler Dündar (39) ile kızı Merve Dündar (18) halı atölyesi'nde günde 7 saat halı tezgahında çalışarak attıkları ilmek başına ve bitirdikleri halılardan para kazanıyor.

Yedi çocuk annesi Dündar, "Eşim eskiden inşaatlarda çalışırdı. Belinden sakatlanınca çalışamaz oldu. Büyük kızım ve ben ailemizin geçimini temin etmek zorunda kaldık. Halı dokumayı burada öğrendik. Yine burada çalışıyoruz" dedi.

ADEM'deki sosyal faaliyetlere katılmanın ve halı atölyesinde istihdam edilmenin ön koşulu okuma yazma bilmek olduğunu dile getiren Güler Duman, "Okuma yazma bilmeyen kursiyerler, yine ADEM'de verilen okuma yazma eğitimlerini tamamladıktan sonra kurslara katılabiliyor. Okuma yazmayı öğrendikten sonra halı tezgahının başına geçtim. Bu sayede, 40 yaşından sonra sonra okumayı da öğrendim" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aile Destek Merkezi Siirtli Kadınlara Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement