AK Parti Bingöl İl Başkanı Çalbay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Bingöl İl Başkanı Çalbay Açıklaması

AK Parti Bingöl İl Başkanı Çalbay Açıklaması

Adalet ve kalkınma Partisi (Ak Parti) Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Ak Parti iktidarında Bingöl'de yapılan hizmetlerin toplamı Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan hizmetlerin toplamından daha fazla olduğunu söyledi.

12.07.2013 11:04

Adalet ve kalkınma Partisi (Ak Parti) Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Ak Parti iktidarında Bingöl'de yapılan hizmetlerin toplamı Cumhuriyet tarihinden bu yana yapılan hizmetlerin toplamından daha fazla olduğunu söyledi.

Bingöl'deki yerel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, kentteki hizmetler hakkında bilgi aktaran Ak Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimleri sonucu, Çapakçur Köprüsü'nün 29 Temmuz tarihinde Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından proje ihalesine çıkacağını, yapım ihalesinin ise 2014 yılında yapılacağını söyledi.

"HAVAALANI UÇUŞA HAZIR"

1996 yılında temeli atılan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım

kalan Bingöl Havaalanı Projesi'nin, 2009 yılında revize edilerek tekrar ihaleye çıkarıldığını ve 3 yılda uçuşa hazır hale getirildiğini belirten Çalbay, "2 Bin 300 metre uzunluğundaki pist ile Bingöl Havalimanı, yıllık 500 bin kişi yolcu kapasitesine sahiptir. Havalimanı inşattı için bugüne kadar toplam 122 milyon TL'lik bir harcama yapılmıştır" dedi.

Bingöl Üniversitesi ve Sütaş yatırımı hakkında bilgi veren Çalbay, Bingöl Üniversitenin fiziki ve içerik olarak hızlıca büyümeye devam ettiğini belirterek, üniversite'de hizmetlerin toplam maliyetinin yaklaşık 80 milyon olduğunu kaydetti. Sütaş yatırımının Bingöl'e kazandırılması adına Bakan Yılmaz'ın göstermiş olduğu çabaların sonuç verdiğini belirten Çalbay, "Başlangıç bedeli 30 milyon Euro olan, başlangıç aşamasında ise Bin kişiyi istihdam edecek olan devasa proje şehrimize kazandırılmış oldu" şeklinde konuştu.

"BİNGÖL KAVŞAK NOKTASI OLACAK"

Ulaşım hizmetleri hakkında bilgi aktaran Çalbay, " Türkiye'nin Kuzeyi ile Güneyini birbirine bağlayan yol güzergahında yer alan Bingöl-Diyarbakır, Bingöl- Erzurum duble yol çalışması hızla devam etmektedir. Yine Doğu-Batı hattı üzerinde yer alan Bingöl-Solhan- Muş arası duble yol çalışması bitirilmiştir. Bingöl- Elazığ hattı ise bir kısım onarım ve yol genişletme çalışmaları haricinde bitirilmiştir. Bingöl- Karakoçan arasında yol genişletme ve yenileme çalışmaları da tüm hızıyla devam etmektedir. Devam eden çalışmalar bittiğinde Bingöl'ümüz tam bir kavşak noktası haline gelecektir" dedi.

"SAĞLIK ALANINA 61 MİLYON TL YATIRIM"

Bingöl'de yapımı devam eden sağlık hizmetlerine 61 Milyon TL yatırım yapıldığını belirten Çalbay, "Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Solhan Devlet Hastanesi, Karlıova Devlet Hastanesi, Genç Devlet Hastanesi, Ilıcalar Sağlık Ocağı, Bingöl Eğitim Tipi Sağlık Ocağı, Yayladere Sağlık Ocağı, Çavuşlar Sağlık Ocağı, Arakonak Sağlık Ocağı, Uyduket Sağlık Ocağı, Göltepesi Köyü Prefabrik Sağlık Evi, Çevrimpınar Köyü Prefabrik Sağlık Evi, Adaklı Hasbağlar Köyü Prefabrik Sağlık Evi, 1 Nolu Prefabrik 112 Binası, 2 Nolu Prefabrik 112 Binası yapım işleri bitirilmiştir. Ayrıca Bingöl Devlet Hastanesi Yeni Blok (200 yataklı) inşaatı ve Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası, Merkez Karşıyaka Aile Sağlığı Merkezi işlerinin inşaatı devam etmektedi" dedi.

"DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Doğalgaz yapım işinin devam ettiğini belirten Çalbay, "Bingöl- Bitlis doğal gaz boru hattı arazi etüt ve kamulaştırma/mühendislik işi sözleşmesi 27 Ağustos 2010 tarihinde imzalanmış olup, 29 Temmuz 2011 tarihinde geçişi kabulü yapılmıştır. Projenin yapım işi ihalesi 12 Temmuz 2012 tarihinde gerçekleştirilerek yapım işi sözleşmesi 05 Eylül 2012 tarihinde imzalanmıştır. Proje kapsamında Bingöl ve Bitlis illerine gaz arzı sağlanacak olup, boru hattı üzerinde Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Güroymak, Solhan, Genç tüketim noktaları için take-off vanası yer almaktadır. Proje kapsamında 12 inch çapında yaklaşık 177 kilometre uzunluğunda boru hattı döşenecek olup, işin yapım süresi de 24 aydır. Yapım işi bittikten en kısa süre inşallah Bingöl'ümüz bir başka hayali olan doğalgaza da kavuşmuş olacaktır" şeklinde sözlerini tamamladı. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Bingöl İl Başkanı Çalbay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement