AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, 12 Haziran seçimlerinden sonra vesayet rejiminin gücünü kaybettiğini ve Türkiye'nin normalleşme sürecine girdiğini söyledi.

03.01.2012 23:28

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, 12 Haziran seçimlerinden sonra vesayet rejiminin gücünü kaybettiğini ve Türkiye'nin normalleşme sürecine girdiğini söyledi.

Denemeç, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı Konferans Salonu'ndaki, "Siyaset Akademisi" etkinliğinde, partililerle siyaset konusunda deneyimlerini paylaştı.

Reha Denemeç, 2007 seçimlerinde yüzde 47 oy alan AK Parti'ye kapatma davası açıldığını hatırlatarak, bu dönemde Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen tüm ülkelerin geri çekildiğini belirtti.

Türkiye'nin 2008 yılında yüzde 3 büyüdüğünü, aynı yılın sonunda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle ülkenin yüzde 4,5 küçüldüğünü ifade eden Denemeç, şöyle devam etti:

"Kapatma davası nedeniyle yüzde 5 fazladan küçüldük. Kapatma davası nedeniyle Türkiye'nin gayri safi milli hasılasından 37,5 milyar dolar bu milletin cebinden resmen çalındı. Bunu yaparken olayın nereye varacağını hiç düşünmediler. Daha sonra 30 Temmuz'da mahkeme kararıyla AK Parti kapatılmadı. Ancak 11 hakimin 10'u 'AK Parti laiklik karşıtlığının odağı haline gelmiştir' dedi. 3 ay önce Tayyip Bey Mısır'a gitti 'laiklik çok önemli bir şey' dedi. Yani bunları söyleyen insanların maskeleri düştü. Sistemler laik olabilir ama demokratik olmayabilir. Demokrasi en önemli kavramdır. Demokrasi olduğu zaman sistem en iyi şekilde ilerler."

-"Üst üste seçim kazanma çok büyük bir başarıdır"

Denemez, 12 Haziran'da yapılan genel seçimin önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Demokratik bir sistemde 3 kez üst üste seçim kazanma çok büyük bir başarıdır. 12 Haziran seçimlerinden sonra vesayet rejimi gücünü kaybetti ve Türkiye normalleşme sürecine girdi. Artık kimse 'şuraya bir göz kırpsak bunları iktidardan ederiz' diyemez. Bu çok önemli bir değişimdir."

Etkinliğe, Eskişehir Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, AK Parti Tepebaşı Merkez İlçe Başkanı Vahap Ata, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Fecir Üçkaya ile çok sayıda partili katıldı.

Programın sonunda Sakallı, Denemeç'e fincan takımı hediye etti.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Denemeç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement