AKSAV'da Yeni Dönem Başladı - Son Dakika
Yerel

AKSAV'da Yeni Dönem Başladı

AKSAV\'da Yeni Dönem Başladı

Arif Bulut'un istifa etmesiyle boşalan Antalya Kültür Sanat Vakfı başkanlığına Tufan Dağıstanlı getirildi.

22.07.2013 11:28  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arif Bulut'un istifa etmesiyle boşalan Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) başkanlığına Tufan Dağıstanlı getirilirken; Hülya Arslanbay Özyol genel sanat yönetmeni olarak atandı.

Yapılan görev bölümü sonucunda Tufan Dağıstanlı, Yılmaz Erel ve Hüseyin Şanlı vakfın yürütme kurulunda görev yapacak isimler olarak belirlendi. 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiren AKSAV'ın yeni başkanı Tufan Dağıstanlı, Türkiye'nin tanınmış seramik sanatçıları arasında yer alırken, Hülya Arslanbay Özyol sinema yazarlığından geliyor.

Aktif sinema yazarlığı yaptığı dönemde Sinema Yazarları Derneği üyesi olan ve mesleğe Antrakt Sinema Dergisi ve Sinema Gazetesi'nde başlayan Hülya Arslanbay Özyol, Negatif Dergisi'nde de sinema ve kültür sanat muhabirliği yaptı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü'nde eğitim gören Özyol, Atilla Dorsay ve Rekin Teksoy ile birlikte TRT2'de sinema programı yaptı. 2002 yılından beri festivalin çeşitli departmanlarında çalışan Hülya Arslanbay Özyol, son 3 yıldır festivalin program yönetmeni olarak görev yapıyordu.

1977 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Seramik Bölümü'nden mezun olan Tufan Dağıstanlı, Beril Anılanmert'in asistanlığında, Sadi Diren'in öğrencisi oldu. 2002 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin kuruluş çalışmalarında yer alan Dağıstanlı ülke içinde ve yurtdışında çok önemli sergilere imza attı. Almanya'nın Bremen, Rusya'nın Rostov, İspanya'nın Talavera kentlerinde açtığı "Kuşlar"; ve Almanya'nın Nürnberg kentinde açtığı 'Seramikten Kuşlar Cenneti' adlı sergiler; Dağıstanlı'nın Antalya ve Türkiye'yi başarıyla temsil ettiği yurtdışı sergilerinden bazıları. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AKSAV'da Yeni Dönem Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement