Alaaddinoğulları Türkmenleri Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Alaaddinoğulları Türkmenleri Bir Araya Geldi

Isparta, Sivas, Denizli ve Ankara'da yaşayan Alaaddinoğulları Türkmenleri, Kırıkkale'de düzenlenen pilav gününde bir araya geldi.

13.08.2013 16:16  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta, Sivas, Denizli ve Ankara'da yaşayan Alaaddinoğulları Türkmenleri, Kırıkkale'de düzenlenen pilav gününde bir araya geldi.

Merkez Ahılı köyünde bu yıl 6'ıncısı düzenlenen pilav gününde konuşan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Önder şunları söyledi:

"Biz Oğuzların 24 boyundan Bayat Boyu Alaaddinoğulları aşiretine bağlı olarak yıllardır bir araya gelme mücadelemizi önceki yıllarda ferdi olarak yapmaya çalıştık. Ama son 4-5 yıldır bu etkinliğimizi geleneksel hale getirdik. Bundan böyle Alaaddinoğulları pilav günü etkinliğimizi her yıl yaz aylarında belirlenen bir günde Ahılı köyünde yapıyoruz. Pilav gününe Türkiye'nin neresinde bir Alaaddinoğlu Türkmeni varsa buluşma günümüze davet ediyoruz. Bu pilav gününde ilk defa dört kuşak bir araya geldi. Amaç birlik, beraberlik ve kardeşlerimizi hatırlamak, akrabalık ilişkilerimizi geliştirmek. Kaybolmaya yüz tutmuş olan örf, adetlerimizi unutmamak ve geçmişe dönük Alaaddinoğulları aşiretine bağlı kardeşlerimizle hasret gidermek ve Türk olmanın, Müslüman olmanın verdiği gururu paylaşmaktır."

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı programın ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaaddinoğulları Türkmenleri Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement