İzmir'in Sanayi ve Ticaret kenti Aliağa'da mevcut Meslek Yüksek Okulu'nun (MYO) geliştirilmesi ve bir fakülte kurulması için girişimler hızlandırıldı. Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti. Ziyarette Aliağa'nın mevcut potansiyeliyle bölgedeki ekonomik yapıya uygun bir fakülteyi hak ettiği vurgulandı.
Ziyarette kentte fakülte olmamasının yanı sıra kentte tek yüksek okul olan Ege Üniversitesi'ne bağlı olan yerleşkenin adının Bergama MYO olmasının getirdiği sıkıntıları dile getirildi. Yapılan görüşmeler sonunda Aliağa fakülte kazandırılması konusunda çok hızlı bir şekilde çalışma yapılaması benimsendi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa, her alanda Türkiye için önemli bir kent. Biz biran önce bir fakülte kurulmasını istiyoruz. Kentimiz bu konuda tüm imkanlarını seferber edecektir" dedi.
EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaretine Ege Üniversitesi BMYO Aliağa Yerleşkesi Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Yeni Şakran Belediye Başkanı İbrahim Etem Yorulmaz, Siyasi Kurum temsilcileri ve Sanayiciler katıldı.
"ALİAĞA'YA FAKÜLTE İSTİYORUZ"
Aliağa Belediye Başkanı Oğuz, Aliağa'nın Türkiye'nin en büyük sanayi ve ticaret kentlerinden biri olduğunu ifade ederek, "Aliağa, bir fakülteyi hak ediyor" dedi.
Öncelikle kentte bulunan yüksekokulun adının "Aliağa" olarak değiştirilmesini istediklerini belirten Başkan Oğuz, şöyle konuştu: "Sanayisi ile ülkeye yön veren bir konumda olmamıza karşın kentimizde bir fakülte olmamasının sıkıntısını, üzüntüsünü çekiyoruz.
Bu konuda belediye olarak bizler de elimizden gelen desteği vererek biran önce bu işin sonuçlanmasını kentimize fakülte istiyoruz. Belediye olarak yerimiz dahi mevcut. Aliağa Belediyesi olarak kentimizin önünü açacak böyle bir çalışmaya öncülük etmeye hazırız. Üniversiteyle, sanayicilerimiz ve diğer kurumlarımızla birlikte bu kente bir fakülte kazandıralım. Aliağa Belediye Başkanı olarak ben
elimden gelen çabayı göstereceğim."
Aliağa'da fakülte bulunmamasının eksiklik olduğunu belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bir kentte fakülte açmak için sadece bina yapmanın yeterli olmadığını vurguladı, "YÖK'ün kentlerde fakülte açılmasıyla ilgili belli kriterleri var. Bu kriterlerin karşılanması gerekir. Ben Aliağa'da böyle bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Kurumlar bir arada olup ortaya somut bir çalışma koyarsa çok şey yapılabilir. Ortaya çıkacak güçle yüksek öğrenim alanında önemli kazanımlar sağlanabilir" dedi.
MESLEK YÜKSEK OKULUNUN İSİM DEĞİŞİKLİĞİ
Halen Aliağa'da eğitim veren Meslek Yüksek Okulu'nun Bergama'ya bağlı, adının ise "Bergama MYO" olması ile ilgili yaşanan rahatsızlığa da değinen Yılmaz, "İsim değişikliği yetkisi YÖK Genel Kurulu'nda. Bu konuda üniversite senatosunun yetkisi yok. Ancak yine de konuyla ilgili gerekli çalışmaları ve girişimleri yapacağız" diye konuştu.
Aliağa'daki yüksek öğretim programlarının, bölgedeki sanayi sektörleri ve ekonomik etkinliklere göre belirlenmesi gerektiğini belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Bu bölgedeki sektörlerde istihdam edilebilecek eleman yetiştirmeliyiz. Sizin beklentiniz ve bizim akademik öngörümüz ile bir sektör veri analizi yapmamız lazım. Bilimsel verileri ortaya çıkaralım. Bu veriler doğrultusunda uygun bölümler açalım. Biz üniversite olarak Aliağa'ya büyük önem veriyoruz" açıklamasını yaptı.
"HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"
Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da, "Halkımızla birlikte bütünleşelim, herkes taşın altına elini koysun. Tüm kurum ve kuruluşlar, STK'lar, siyasi partiler,
meclis üyeleri en hızlı ve en doğru çözümü bulalım, bu işi çözelim. Kaybedecek vaktimiz yok" dedi.
Toplantıya katılan Bergama MYO Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak ise, Aliağa Belediyesi'ne bugüne dek yaptıkları yardım ve destek nedeniyle teşekkür etti.
(ERG-
28.04.2012 11: 16: 31
TSI
NNNN - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Aliağa, Rektör Yılmaz'dan Fakülte İstedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?