Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanı Halil Başağaç,sıklıkla varlık barışı ve affın gündeme gelmesinin Türkiye ekonomisine zarar verdiğini savundu.
Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası 22. Olağan Seçimli Genel Kurulu, yeni yönetim, Disiplin ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üst Birlik olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) temsilcilerini seçmek için toplandı. Yeminli Mali Müşavirler (YMM) Odası Konferans Salonu'nda yapılan Genel Kurul'a oda üyeleri, TÜRMOB yöneticileri ve çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başağaç, sıklıkla varlık barışı ve affın gündeme gelmesinin Türkiye ekonomisine zarar verdiğini öne sürdü.
Türk Ticaret Kanunu'nda(TTK) kimlerin bağımsız denetçi olacağı tartışmalarının yaşandığını belirten Başağaç,"Yeminli Mali Müşavirler ve Serbest Muhasebecilerin ne yapacağını kanun gayet güzel tarif etmiş. Birbirimizle hiç bir alıp veremeyeceğimiz olmaması gerekir. Ortak pek çok sorunumuz var bunların birlikte çözümünün yollarını aramamız lazım. Bağımsız denetçiliği yepyeni bir meslek yaratıyormuş gibi algıladılar, oysa Türkiye'de bağımsız denetçilik de denetçilik de yeni değil" diye konuştu.
Denetçilik için getirilen eğitimin sonunda sınav yapılmasının doğru olmadığını ileri süren Başağaç, "En az 10 yıl mali müşavirlik yaptıktan sonra sınavla yeminli oluyoruz ve o sınavlar şu anda yapılandan ciddi sınav. Yılların kazanımları yok sayılıyor. Bu yönetmeliğin gözden geçirilmesi lazım" değerlendirmesini yaptı. - Ankara
Son Dakika › Yerel › Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası 22. Olağan Genel Kurulu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?