Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.FİNİKE İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede tescilsiz motosikletlere yönelik denetim başlattı.

20.12.2012 16:28

Foto: Şüpheliden foto

===

Tescilsiz motosikletler takipte

FİNİKE İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede tescilsiz motosikletlere yönelik denetim başlattı.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 21'inic Maddesi'ne göre araçların tescil zorunluluğu bulunduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, belirtilen süre içerisinde tescil kaydını yaptırmayan araçlar ve ilçede kullanımı fazla olan motosikletlere yönelik denetim ve kontrollerin arttırılacağını kaydetti.

Motosikletlerin kayıt altına alınmasını sağlamak istediklerini belirten Çakmaklı, devletin vergi kaybının önüne geçmenin yanı sıra motosiklet kullanan kişileri denetleyerek kazaları önlemeyi hedeflediklerini vurguladı. Çakmaklı, "Kazalarda maalesef yaralamalar ve ölümler gerçekleşiyor, maddi hasardan dolayı milli servet kaybı meydana geliyor. Amacımız bütün bunların önüne geçmektir" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Denetimden

===

Suriyeli zehir tacirleri tutuklandı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Suriye'den getirildiği tespit edilen 34 kilo esrarla yakalanan 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kadın şüpheli ise sınır dışı edildi. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Suriye'den esrar getirildiği ihbarı aldı. İlçe giriş ve çıkışlarında önlem alan ekipler önceki gün saat 04.00 sıralarında Suriye plakalı bir otomobilin ilçeye girdiğini tespit etti.

Operasyon yapan ekipler, otomobilin bagaj kısmında 4 parça halinde 34 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Otomobildeki Suriye uyruklu oldukları belirlenen 21 yaşındaki F.H. adlı kadın ile otomobili kullanan 33 yaşındaki Y.A. ve 40 yaşındaki A.A. gözaltına alındı. Şüpheliler sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Y.A. ve A.A. tutuklanırken, kadın şüpheli F.H. ise serbest bırakıldı. F.H. sınır dışı edilmek üzere Antalya Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şüphelilerden

===

Kumluca'ya TSE şube açacak

TÜRK Standartları Enstitüsü (TSE) Akdeniz Bölge Koordinatörlüğü tarafından Kumluca'da asansör güvenliği ve standartları konulu toplantı düzenledi. Kumluca Belediyesi'nde düzenlenen toplantıya, Kumluca ile çevre ilçe ve belde belediyeler ve asansör firmalarının yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan TSE Akdeniz Bölge Koordinatörü Hüseyin Özdamar, TSE olarak şu anda Türkiye'nin yüzde 80'inde kontrol görevi yürüttüklerini söyledi.

Yılda 200 binden fazla rapor düzenlediklerini anlatan Özdamar, yurt içinden ziyade yurt dışında da kontrol faaliyetlerinde bulunduklarını kaydetti. TSE'nin şu anda dünya genelinde 4 ayrı rakibi bulunduğunu anımsatan Özdamar, dünya genelinde denetim ve belgelendirme konusunda çok büyük bir pazar bulunduğunu, TSE'nin Avrupa'da 5'inci sırada yer aldığını belirtti.

TSE'nin şu anda dünya geleninde 20 ülkede hizmet verdiğini anımsatan Özdamar, "2013 yılı sonundaki hedefimiz 60 ülkede hizmet verebilmek. Bir mal üretiyorsanız, standartlara göre üretmelisiniz, buda bir belgelendirmeden geçiyor. Herkes bir ürün üretebilir, ama kalite ve güvenlik sertifikası almadan asla satamaz. Bu bilinçle insanların kullandıkları, tükettikleri her türlü ürünü belgelendirmek ve standardına uygun olmasını sağlamak amacıyla görev yapmaya çalışıyoruz" dedi.

2013 yılı içinde Kumluca'da da şube açmayı planladıklarını anlatan Özdamar, bu sayede bölgedeki hizmetlerinin yerinde ve daha çabuk yapılmasını hedeflediklerini bildirdi. Daha sonra TSE Akdeniz Bölge Koordinatörlüğünden asansör denetim ekibinden Rıza Kantekin, Mustafa Koç, Hale Cengiz ve Levent Yılmaz tarafından asansörlerin denetimi, periyodik bakımları, yeni uygulamaya konulan kırmızı, sarı ve yeşil renklerle ilgili bilgiler verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement