Atakum'dan 6 Yardım Tırı Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı - Son Dakika
Yerel

Atakum'dan 6 Yardım Tırı Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı

Atakum halkı, Kahramanmaraş’ta dün meydana gelen ve birçok ili etkileyen iki deprem sonrasında afet bölgesine destek ulaştırmak için Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’nde (PAYMER) tek yürek oldu. Çoğu gönüllülerden oluşan ekiplerin hazırladığı 6 adet TIR, deprem bölgesine doğru yola çıkarıldı.

07.02.2023 18:51  Güncelleme: 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum halkı, Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen ve birçok ili etkileyen iki deprem sonrasında afet bölgesine destek ulaştırmak için Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi'nde (PAYMER) tek yürek oldu. Çoğu gönüllülerden oluşan ekiplerin hazırladığı 6 adet TIR, deprem bölgesine doğru yola çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin dayanışma çağrısıyla Atakumlular harekete geçti. Yurttaşlar, PAYMER depolarına mont, battaniye, yatak, bot, hijyen malzemeleri, bebek bezi, ısıtıcı, kazak gibi birçok kalemde ihtiyaç malzemesi ulaştırdı. Atakum Belediyesi Düğün Salonu'nda da tüm gün ve gece boyu süren çalışmaların ardından halkın dayanışmasıyla hazırlanan 6 adet yardım TIR'ı yola çıktı.

ÜNİVERSİTELİLER DESTEK VERDİ

İhtiyaç malzemelerini gecenin geç saatlerine kadar ulaştırmaya devam eden Atakumluların yanı sıra çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü gruplar da yardımların tasnif edilmesinde ve kolilenmesinde Atakum Belediyesi personeline destek verdi. Gençlerin desteği sayesinde Paylaşım Merkezi'ne ulaşan ihtiyaç malzemeleri kısa sürede deprem bölgesine yollanmak üzere hazır hale getirildi.

Türkiye'nin etkisi ve yoğunluğu nedeniyle son yüzyılın en büyük felaketini yaşadığını söyleyen Başkan Deveci, şunları kaydetti:

"BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ"

"Depremin olduğu gece sabaha kadar yaşananları takip ettim. Etkilendim. Sabah da belediyeye geldim 'Bugün değilse ne zaman, Türkiye büyük bir felaket yaşıyor. Herkes taşın altına elini koysun, bugün herkes oradaki yurttaşlarımızla dayanışma içerisine girsin' dedim. Dün sabah 08.30'dan bu tarafa tüm Atakum, Samsun ve Karadeniz Bölgesi Atakum Belediyesi'nin yanında. Şu ana dek 6-7 TIR'lık malzeme toplandı. Oradaki yurttaşlarımızın belediyelerle, milletvekilleriyle, sahadaki herkesle iletişimi var. Her türlü malzemeye ihtiyaç duyuyorlar. Çok sayıda yurttaşımız hala enkazın altında. Çıkanlar dışarıda sıfırın altındaki soğuktalar. Elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Samsunluların, Atakumluların 'Bizim desteğimizi iletin' isteklerine aracılık ediyoruz. İşin içinde Kaymakamlık, AFAD, belediyeler ve diğer kurumlar da var. Onlarla da irtibat halinde nerede neye ihtiyaç varsa ulaştırmaya çalışıyoruz. Samsun büyük bir seferberlik başlattı. Büyük bir dayanışma örneği veriyor. Samsunlulara, Atakumlulara çok teşekkür ediyorum. Biz böyle bir milletiz. Şu anda da büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Şimdi de oradaki kardeşlerimizle dayanışmamızı gösteriyoruz."

Deprem bölgesine gönüllü olarak yarımları taşıyan TIR şoförlerinden Arif Uslu ise "Yardım için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şekilde para talep etmiyoruz. Gideceğiz ve geleceğiz Allah'ın izniyle. Geleceğiz ve sonra tekrar gideceğiz. Türkiye hepimizin. Onlar da bizim kardeşlerimiz, ağabeylerimiz ve bacılarımız. Biz de bu acıya ortak oluyoruz" dedi.

Atakum\'dan 6 Yardım Tırı Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Atakum'dan 6 Yardım Tırı Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement