Atatürk, Mut'ta Törenle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk, Mut'ta Törenle Anıldı

Atatürk, Mut\'ta Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası etkinlikleri, sabah saat 08.45'te Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile başladı.

Kaymakam Akyüz ve Belediye Başkanı Yılmaz'ın, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla devam eden törende, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İtfaiye ve resmi araçlar sirenlerini 2 dakika boyunca çalarken, ilçe halkı da Atası'na saygısını gösterdi. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi.

Atatürk'ü Anma Günü ve Haftası etkinlikleri, daha sonra Gazi İlkokulu Konferans salonunda devam etti. Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk'ü anlatan şiirlerin okumasının ardından tören sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk, Mut'ta Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement