Aydın'da 'En Çevreciler' Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 'En Çevreciler' Ödüllendirildi

Aydın\'da \'En Çevreciler\' Ödüllendirildi

Aydın'da 5 Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında en çevreci belediye ve köy ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.resim, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

05.06.2012 12:16

Aydın'da 5 Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında en çevreci belediye ve köy ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Aydın'da 5 Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Temiz Türkiyem" projesi çerçevesinde Türkiye genelinde düzenlenen "En Temiz Kentim" ve "En Temiz Köyüm" yarışmaları ile ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Temiz Türkiyem" temalı

resim, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Aydın Valiliği'nd düzenlenen ödül törenine Vali Kerem Al, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadettin Varan, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Çakırbeyli Köyü Muhtarı Mehmet Demir, yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sadettin Varan, "Dünya kamuoyunca 1972 yılında yapılan Stockholm Konferansında Çevre ve İnsan konusu ilk defa ele alınmış ve bu konferans sonucu 5 Haziran'ın ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve aktif katılımın sağlanmasını amaçlayan ulusal ve küresel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmesi ve Dünya Çevre Günü olarak kutlanması kararı alınması nedeniyle; o tarihten bu yana dil, din, ırk ve gelişmişlik ayrımı gözetmeksizin, her yaş ve kesimdeki kitleye erişebilmek amacıyla 5 Haziran Dünya Çevre Günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hafta içerisinde yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Çevre konularının sosyo kültürel bir olgu olarak güçlendirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan 'Temiz Türkiyem' adındaki çalışmaların 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile birlikte ülkemiz genelinde yapılacak etkinliklerle hayata geçirildi. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda Türkiye genelinde düzenlenen 'En Temiz Kentim' yarışmasında Didim Belediyesi hem Aydın hem de Türkiye birincisi seçildi. 'En Temiz Köyüm' yarışmasında da Koçarlı ilçemize bağlı Çakırbeyli köyü Aydın'ın en temiz köyü seçildi. Ayrıca ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Temiz Türkiyem' temalı resim, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrenciler belirlendi" dedi.

"Temiz Türkiyem" çalışması kapsamında ödüle kayık görülen Didim Belediyesi, Çakırbeyli köyü ve öğrencileri kutlayan Vali Al da, toplumunun tüm kesimlerinin hep birlikte el ele vererek daha yeşil, daha mavi, daha temiz bir Aydın'da yaşayabilmek için çalışması gerektiğini söyledi. Çevre duyarlılığı konusunda dereceye giren minik öğrencileri örnek gösteren Vali Al, "Bazı çevreciyim diye geçinenlerin dahi, çevreyi kirlettiklerini görüyoruz. Temizlemiyorlarsa, temiz tutmalılar, kirletmemeliler. Herkes daha dikkatli ve duyarlı olmalı. Çevre ile ilgili gerekli tedbirleri alınmayarak, kesin çözüm yerine asgari bir harcamayla çözüm üretmeye çalışanlar; kaçınılmaz olarak ileride çevreye zarar veriyorlar. Bu gibi durumlara karşı demokratik toplum olarak en azından elektronik posta ile eleştirmemiz halinde, o zaman en azından çevreci olarak üzerimize düşeni yerine getirmiş oluruz. Çevremizi yılın bir günü değil, aslında yılın 365 günün her dakikasında hatırlanması lazımdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından "En Temiz Kentim" yarışmasında Türkiye'nin en temiz kenti seçilen Didim'in ödülü Belediye Başkanı Mümin Kamacı'ya ve "En Temiz Köyüm" kategorisinde Aydın'ın en temiz köyü seçilen Çakırbeyli köyüne ödülü Muhtar Mehmet Demir'e Vali Al tarafından verildi. Vali Al, törenin son bölümünde "Temiz Türkiyem" temalı resim yatışmasının birincisi seçilen Söke Kocagözoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Laçin Türkmen ve Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencisi Cancu Dağ; kompozisyon yarışması birincisi Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşegül Öğrendik ile slogan yarışması birincisi Sultanhisar Salavatlı İlköğretim Okulu öğrencisi Şennur Şehitlioğlu'na ödül ve hediyelerini takdim etti.

BAKANLIK AYRICA ÖDÜLLENDİRECEK

5 Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Temiz Türkiyem" projesi çerçevesinde Türkiye genelinde düzenlenen "En Temiz Kentim" ve "En Temiz Köyüm" yarışmalarında hem Türkiye hem de Aydın'ın en temiz kenti seçilen Didim Belediyesi ve Aydın'ın en temiz köyü seçilen Çakırbeyli köyünün bu akşam İstanbul'da Vali Al'ın da katılacağı törenle Bakanlık tarafından ödüllerinin verileceği belirtildi. 'Çevre Beratı' ile ödüllendirilecek olan Didim ve Çakırbeyli'ye ayrıca Çevre ve şehircilik Bakanlığı tarafından araç ve ekipman hediye edileceği ifade edildi.

5 Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında en çevreci belediye ve köy ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildiği törende Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da, Apollon Tapınağı çevre düzenlemesine verdiği destekten ötürü Vali Al'a bir Apollon Tapınağı maketi hediye etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 'En Çevreciler' Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement