Aydınlık İçin Çerkezköy Okuyor - Son Dakika
Yerel

Aydınlık İçin Çerkezköy Okuyor

Aydınlık İçin Çerkezköy Okuyor

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan Aydınlık gelecek için Çerkezköy okuyor projesinin tanıtımı yapılarak, hazırlanan kitaplar okullardan gelen...

01.12.2012 13:14

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan Aydınlık gelecek için Çerkezköy okuyor projesinin tanıtımı yapılarak, hazırlanan kitaplar okullardan gelen temsilcilere dağıtıldı.

Tanıtım programına Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, Psikolog Aynur Düzgünel, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Yazar Sevim Ak, Okul Müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

'Aydınlık gelecek için Çerkezköy okuyor' projesinin tanıtım programının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, eğitimcilerin karşısında kitap okumakla ilgili olarak konuşmanın çok zor olduğunu belirterek, "Bu projenin Aydınlık geleceklere gidiş yolunda aydınlatıcı olacağına inanıyorum. İnanıyorum ki bu başlangıç bundan evvelkilerde olduğu gibi daha büyük bir ivme kazanarak artacaktır. Okunulan kitaplar okullarındaki kütüphanelerde kalacak ve tekrar diğer kardeşleriniz okuyacak, bu böyle devam edecek. Bizler de bu okuma gönüllüsü kurgusunu büyütmek için gece gündüz çalışacağız. " dedi.

Ahmet Gayretli'nin ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Ertem ise, Projelerin içeriğine bakıldığında en anlamlı projelerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, "İnşallah sonuna kadar amacına ulaşan bir proje olarak gerçekleşir. Okumanın bir millet için ne denli önemli olduğunu çok kişi söylemiştir. Bir toplum ileri seviyedeyse okumak birinci kriterdir ve bu kriteri atlamamız gerekiyor. Ne kadar sanayinizi geliştirirseniz geliştirin ticaretinizi geliştirirseniz geliştirin muasır medeniyete ulaşmanın birinci şartı okumaktır. Bunu ihmal etmememiz gerekiyor" diye konuştu.

Kendilerine emanet edilen görevi layıkıyla yerine getirmediklerini ifade eden Ertem, "Üzülerek ifade etmek istiyorum ki sizin geçtiğiniz dönemleri geçen birisi olarak bizlere emanet edilen o görevi layıkıyla yerine getiremediğimizi düşünüyorum. Türkiye'de okuma miktarı Avrupa'nın, Dünya ortalamasının gerisindeyken bize düşen görevi yerine getirememişiz demektir. Onun için sizlere büyük görev düşüyor. Lütfen çok okuyalım ve bu Avrupa ülkelerini muasır medeniyet ülkelerinin seviyesine bu anlamda gelebilmiş olalım. Bizim yapmadığımızı lütfen siz yapın. Okuyacaksınız ve okutacaksınız." açıklamasında bulundu.

Başkan Ali Ertem konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; "Bu kitaplar okunduktan sonra burada kalacak.

Bu kitaplar okunduktan sonra Türkiye'nin dört bir yanına gönderilirse burayla orası arasında bir köprü oluşturulur. Biz burada yine ihtiyaç olan kitapları gene sağlamış oluruz."

Ali Ertem'in ardından Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman proje hakkında bilgiler verdi. Proje kapsamında Çerkezköy'e gelen Yazar Sevim Ak'da projenin çok güzel ve anlamlı olduğunu belirterek,"seçilen kitaplar çok güzel. Hepsi okuduğum ve bildiğim kitaplar, bu açıdan çok şanslısınız. Kitap okuma alışkanlığı hepimizin bildiği gibi televizyon ve bilgisayar da oyun oynamaktan çok daha fazla değer kazandırıyor. Kitap okuyarak kendimizde bilmediğimiz özelliklerle tanışırız. Ayrıca hayatımız boyunca ne kadar insan tanıyabiliriz ki. Kitap okuyarak bilmediğimiz dünyalara ulaşma şansını yakalamış oluruz. Çok kitap okuduğumuz zaman kendi hayatımızı da sorgulamış oluruz. Bu projeden heyecan duydum ve bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sevim Ak, temsili olarak, okullara dağıtılacak olan kitapları imzaladı. Daha sonra salonda bulunan öğrenciler sıraya girerek aldıkları kitapları Yazar Sevim Ak'a imzalattırarak birlikte fotoğraf çektirdiler.

01.12.2012 12: 47: 05

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydınlık İçin Çerkezköy Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement