Azerbaycan Milletvekili'nden Ülkü Ocaklarına Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan Milletvekili'nden Ülkü Ocaklarına Ziyaret

Azerbaycan Milletvekili\'nden Ülkü Ocaklarına Ziyaret

Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkiliklerine katılmak üzere Kars'a gelen Dünya Azerbaycanlılar Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Azerbaycan Milletvekili olan Sabir Rüstemhanlı, Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Azerbaycan Milli Şairi Tefik Hüseyin Ülkü Ocakları Kars İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.açık alanda nöbet tuttuklarını söylediler.

11.01.2012 11:06

Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkiliklerine katılmak üzere Kars'a gelen Dünya Azerbaycanlılar Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Azerbaycan Milletvekili olan Sabir Rüstemhanlı, Kars Serhat Boyları Derneği Başkanı Muharrem Yıldız, Azerbaycan Milli Şairi Tefik Hüseyin Ülkü Ocakları Kars İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket

Partisi (MHP)

Belediye Encümeni Ferit Yenice'nin de hazır bulunduğu ziyarette Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış ve ülkücü gençlerle görüşen heyet, Sarıkamış Şehitleri Anma programı için Kars'a geldiklerini ifade ederek, 1915 tarihinde o hazin harekatta dondurucu soğuğa dayanamayarak ve savaşarak şehit düşen Türk askerlerinin anısına Sarıkamış Allahuekber dağlarında bir gece sabaha kadar

açık alanda nöbet tuttuklarını söylediler.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Milli tarih bilincinden yoksun sözde tarihçilerin, anlattığı gibi olmayan ve bir kahramanlık destanı niteliğindeki bu harekatın yıldönümünde tutulan bu nöbetin bu zihniyetsizlere verilen anlamlı bir cevap olduğunu belirtmek isterim. Askerlerimizin Sarıkamış'ta tek kurşun atmadan şehit olduğu, gerçeği yansıtmamaktadır, uzun çatışmalar yaşanmış ve Rus tarafından da çok ciddi sayıda kayıplar olmuştur" dedi.

16 Türk devleti ve diğer muhtar devletlerin de temsilcilerinin bulunduğu nöbet için gelen heyet Ülkü Ocakları İl Binası'ndaki ülkücü gençlerle Türk Dünyası üzerine çeşitli sohbetlerde bulundular.

Ülkücü Hareketin Türk dünyasındaki yerine ve önemine değinen Dünya Azerbaycanlılar Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda Azerbaycan Milletvekili olan Sabir Rüstemhanlı'nın okuduğu şiirler zaman zaman duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azerbaycan Milletvekili'nden Ülkü Ocaklarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement