Alibaba Group Başkan Yardımcısı Brian Wong, Alibaba Group olarak Türkiye ve Orta Doğu'da lojistik faaliyetleri yapabileceklerini belirterek, "Bu şekilde aynı zamanda ödeme altyapısı oluşturacağız. Türkiye'deki şirketlerin Çin'deki tüketicilere ürün satmasını kolaylaştıran bir ödeme sistemi oluşturacağız" dedi.
Wong, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen B20 Türkiye Konferansı'nın ikinci gününde gerçekleştirilen "Dijital Çağ için Politikalar: Teknoloji Küresel Ekonomiyi Nasıl Değiştiriyor?" oturumunda, Alibaba Group'un gelecek hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Alibaba'nın ilk 15 yılında Çin'den dünyaya açılan bir yaklaşım sergilediklerini aktaran Wong, "İkinci 15 yıllık dönemde de dünyadan Çin'e odaklandık. Çünkü Çin'de 300 milyon kişilik orta sınıf vatandaş dünyanın mallarını istiyordu. Üçüncü safhada ise dünyadan dünyaya yaklaşımı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Wong, şu anda Çin'deki tüketici piyasasına satışı kolaylaştırmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Lojistik faaliyetlerimiz ABD'de ve Avrupa'da korunuyor. Belki Türkiye ve Orta Doğu'da da bunları kuracağız. Bu şekilde aynı zamanda ödeme altyapısı oluşturacağız. Türkiye'deki şirketlerin Çin'deki tüketicilere ürün satmasını kolaylaştıran bir ödeme sistemi oluşturacağız" açıklamasında bulundu.
"Geniş banta erişim ancak güçlü bir altyapıyla mümkün"
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt de Vodafone'un dijitalleşme konusuna önem atfettiğini vurgulayarak, "Geniş banta erişim ancak güçlü bir altyapıyla mümkün olabilecektir. B20'nin 19 tavsiyesinden birinin herkesin geniş bant erişimi olması bir sürpriz değil. Mobil ya da sabit geniş bant erişim hizmetinin sunulması sadece ortaklıkla olabilir. Bu altyapıyı inşa etmek acil bir durumdur ve bunu inşa edebilmek için ortaklık gerekir" diye konuştu.
Güçlü bir geniş bant erişiminin de üstünde hizmet ve malları milyonlarca kişiye sunabilecek şirketlerin bulunduğuna dikkati çeken Öğüt, "Dünya genelindeki işletmelere mal ve hizmetleri sunarak onların dijitalleşmesini kolaylaştıracak çok kişi var" değerlendirmesinde bulundu.
Vestel Ventures ve Vestek Üst Yöneticisi (CEO) Metin Salt ise dünyada şu anda 3 milyar insanın internete bağlandığını belirterek, "Türkiye'de 38 milyon aktif internet kullanıcısı var. Ayrıca artık bilgisayarlarımızın başında olmamıza gerek yok. Türkiye'de 70 milyon mobil kullanıcı var ve ülke nüfusunun yarısının aktif olarak internete erişimi ve 40 milyon kadarının sosyal medya hesabı var" diye konuştu.
İnternetin devrimci bir şekilde iletişimi değiştirdiğini vurgulayan Salt, insanların artık her gün interneti kullanarak iletişime geçmeyi tercih ettiğini dile getirdi.
Panelde ayrıca Accenture CEO'su Pierre Nanterme, GCEL Kurucu ve Küresel Eş Başkanı Captain Samuel Salloum, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Yönetici Direktörü Murat Sönmez ve OECD Bilim ve Teknoloji Dairesi Danışmanı Molly Lesher da birer konuşma yaptı.
Son Dakika › Yerel › B20 Türkiye Konferansı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?