Bakır, Kadınlarla Taahhütname İmzaladı - Son Dakika
Yerel

Bakır, Kadınlarla Taahhütname İmzaladı

Bakır, Kadınlarla Taahhütname İmzaladı

Adıyaman’da çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kadın Platformu ile CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynal Aslan taahhütname imzalandı.

02.03.2014 15:13

Adıyaman'da çeşitli kadın sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Kadın Platformu ile CHP Adıyaman Belediye Başkan adayı Zeynal Aslan taahhütname imzalandı.

Kadın Platformu yerel yönetimlerden sorumlu çalıştay grubu Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Belediye Başkanı Adayı Zeynal Bakır'ı ziyaret etti. Ziyarette, CHP Kadın Kolları yöneticileri ve Zeynal Bakır'ın eşi Necla Bakır da hazır bulundu.

Kadın Platformu üyeleri, 30 Mart seçimlerinde kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması ve onların yaşam alanları oluşturulması için taleplerini illettiler. Platform üyeleri Zeynal Bakır'a taahhütname imzalatarak, seçilmesi halinde bu taahhütü yerine getirmesini istediler.

Yaklaşan 30 Mart seçimleri öncesi kadın STK'ların duyarlılığından duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır, "Doğumumuzdan ölümümüze kadar hayatımızın her aşamasında büyük önem arz eden annemiz, eşimiz ve kız kardeşlerimizin bugüne kadar yeteri kadar değer görmedikleri ortada. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz. Eğer halkımız 30 Martta bu görevi bize verirse yönetimimizde bayanlarımızın rolünü herkes görecek. Projelerimiz arasında kadınlarımıza yönelik çok ciddi çalışmalarımız var. Özellikle sadece kadınlarımızın gideceği merkezi bir yerde kadınlarımızı bir araya getireceği, soluklanacağı bir yer açacağız. Kadın Kollarımızın ve eşimin bu çalışmalarımızda çok ciddi katkıları var. Seçilmemiz halinde sivil toplum örgütlerimizin tamamıyla işbirliği içerisinde olacağız. Karar mekanizmamızın her aşamasını STK'larımızla birlikte yürüteceğiz. Bırakın STK'ları halkımızla ilgili bir karar alacağımızda onların görüşlerinden mutlaka faydalanarak karar vereceğiz. Yani anlayacağınız biz ne yaparsak o doğrudur bizim dediğimizin dışında doğru yoktur anlayışında değiliz. Adıyaman'ı hep birlikte yöneteceğiz" dedi.

Kadın Sivil Toplum örgütleri adına konuşan kadın platformu sözcüsü Türkan Ağır, kadın platformu olarak bütün belediye başkan adaylarını gezerek bir taahhütname imzalattıklarını belirterek, "Kadın seçmene ilimizdeki yaşamı belediyeciliği kolaylaştırmak adına bir 30 maddelik bir taahhütname hazırladık ve 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle hazırlayacağımız toplantıya davet ettik. 30 Martta yapılacak seçimlerde başkan adaylarının projelerini ve çalışmalarını öğreniyoruz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakır, Kadınlarla Taahhütname İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement