Başkan Aziz Kocaoğlu Kiraz'da - Son Dakika
Yerel

Başkan Aziz Kocaoğlu Kiraz'da

Başkan Aziz Kocaoğlu Kiraz\'da

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kirazlı üreticilere yeni hedef gösterdi, “Kaliteli üretim yapıp dış pazarların yolunu açacağız. Bütün kooperatiflerin üstünde ihracata yönelik bir yapıyı hayata geçireceğiz.

14.03.2014 10:19

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kirazlı üreticilere yeni hedef gösterdi, "Kaliteli üretim yapıp dış pazarların yolunu açacağız. Bütün kooperatiflerin üstünde ihracata yönelik bir yapıyı hayata geçireceğiz." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, Kiraz ilçesini ve köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Kiraz girişinde vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılanan Başkan Kocaoğlu'nun ilk durağı, ilçedeki turşu fabrikası oldu. Burada işçilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Kocaoğlu, ardından Suludere Köyü'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Kiraz Belediye Başkan adayı Ercan Ekici, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk ve İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'nin de bulunduğu köy ziyaretinde konuşan Başkan Kocaoğlu, kırsalı kalkındırmak için yola çıktıklarını ve Bayındır'da, Ödemiş'te, Bademli'de yaptıkları çalışmaların Kiraz'da yapacaklarına örnek olacağını belirterek, "27 yaşına kadar çiftçilik yaptım. Hayvancılığın, tarımın, toprağın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kırsalın kalkınması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Size ne lazımsa hepsini gerçekleştirecek ekonomik gücümüz var" dedi. Ödemiş Belediyesi'ne verdikleri nakit desteği ile semt garajı ve sebze halini açtıklarını, bölgenin ihracat yapabilmesi için ikinci sebze halinin de inşaatına başladıklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Şimdi de et entegre tesisi kuruyoruz. Sizin gelirinizi artırmak için çalışıyoruz" dedi.

Ülkenin üretmeden kalkınmayacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, kırsalın kalkınması için önemli bir projeyi daha hayata geçireceklerini açıkladı. Küçük Menderes'te İzmir'in genelinde kooperatiflerin üstünde bir ihracat pazarlama birimi kuracaklarını müjdeleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Kaliteli ürün üretip ihracat yapamıyoruz. Bunun yolunu açacağız. Bütün kooperatiflerin üstünde, ürünleri bölge bölge pazarlayacak, ihracat yapacak, pazarlayıp parasını size getirecek bir yapıyı hayata geçireceğiz. Suyumuz, insanımız var; un var, şeker var, helva yapacak adam yok; hep beraber helvayı biz yapacağız. Bayındır'ın Arıkbaşı Köyü'nde köylülerin işini geliştirmek üzere İl Genel Meclisi Başkanımız Serdar Değirmenci bir gölet yaptı. Biz de onun altındaki 600 dönüm araziye çiçekçilik organize sanayi bölgesi yapacağız. Bayındır Büyükşehir'e bağlandığında Belediye Başkanı Anavatan Partisi'ne mensuptu. Yatırım yaptık. İkinci beş yılda AKP'li Belediye Başkanı vardı. Bayındır'ı Türkiye'nin çiçek üretim merkezi haline getirdik. Hiçbir ayrım yapmadan çalıştık. Şimdi CHP'den adayım. Ama 31 Mart sabahı 4 milyon 61 bin İzmirli'nin Büyükşehir Belediye Başkanıyım" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayrıca, Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz'a Cumhuriyet Halk Partili olmanın gereğini yapıp aday gösterilmemesine rağmen en önde çalışıp belediye başkan adayının yanında durmasından dolayı teşekkür etti.

Suludere Köyü'nün ardından Karaburç Köyü'ne geçen Başkan Kocaoğlu, davul zurnalarla coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Başkan adayı Ercan Ekici'nin her zaman yanında yer alacağını belirtti. Korkmaz, Kiraz'ın Büyükşehir Belediyesi'ne henüz bağlanmadığını buna rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Karaburç Köyü'nün bütün yollarını asfaltladığını belirterek teşekkür etti.

Kiraz Belediye Başkanı İsmet Korkmaz ile birlikte belediye binasının temelini attıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, Karaburç köyünün düğün salonu ihtiyacına da yanıt verdi. Başkan Kocaoğlu, düğün, sünnet, spor gibi sosyal kültürel etkinliklerin düzenlendiği çok amaçlı salonlardan birini de diğer köylerin de yararlanabileceği şekilde Karaburç Köyü'ne yapacaklarının sözünü verdi.

Köy ziyaretlerinde konuşan İl Genel Meclisi Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci de yerel seçimlerin ülkenin kaderine belirlemede önemli rol oynayacağına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Binali Yıldırım Erzincan'dan geldi, İzmir'i dolaşıyor. Elinde parfüm şişesi… Bütün İzmirli vatandaşlarımıza parfüm sıkıyor. İstediği kadar parfüm sıksın. İzmirlileri teker teker parfümlese, yine de ayakkabı kutularından çıkan pis kokuyu silip atamaz. Biz İzmirliyiz. Sayın Binali Yıldırım'a İzmir misafirperverliğini göstereceğiz ama 30 Mart'ta İzmir Marşı ile uğurlayacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi Kiraz Belediye Başkan Adayı Ercan Ekici ise yaptığı konuşmada, 11 yıldır hükümetin bu bölgeye yatırım yapmadığını ve kalkınmada öncelikli bölge olmaktan çıkardığını belirterek, "Biz yeni dönemde Kiraz'da hizmet belediyeciliğinden sonra ekonomik belediyeciliğin temelini atacağız. Sayın Aziz Kocaoğlu bu konuda bize tam desteğini verdi. Zeytinyağımızı, sütümüzü paketleyip satacağız. Yeni bir belediyecilik anlayışını oluşturacağız. Yöremizi geri kalmışlıktan kurtarmamız lazım. Başkanımızın desteği ile ile ilçemizi İzmir'in en geri kalmış ilçesi konumundan çıkabiliriz. 30 Mart'ta yeni belediyecilik anlayışımızla, yemeyen, yedirmeyen kadroya destek vermenizi istiyorum" dedi.

Karaburç Köyü'nün ardından Kale Kale Köyü'ne giden Başkan Kocaoğlu, Haliller Köyü'ndeki vatandaşlarla da bir araya geldi. Köy muhtarı Metin Şimsek mahalle yollarını asfaltladıkları için Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Aziz Kocaoğlu, Kiraz temasları sırasında Tekbıçaklar, Solaklar, Olgunlar, Mersindere, Sırımlı, Mavidere, Örencik, Yeniköy ve Karabolu köylüleriyle de buluştu. Başkan Kocaoğlu'nun son durağı ise Kaymakçı oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Aziz Kocaoğlu Kiraz'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement