Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Erzincan'da - Son Dakika
Yerel

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Erzincan'da

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Erzincan\'da

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erzincan’ı ziyaret ederek, iş adamları ve STK temsilcileriyle biraraya geldi.

29.07.2017 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Erzincan'ı ziyaret ederek, iş adamları ve STK temsilcileriyle biraraya geldi.

Erzincan MÜSİAD'ın ev sahipliğinde iş adamları ve STK temsilcilerinin birarada bulunduğu kahvaltı programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş ve Erzincan MÜSİAD Başkanı Murat Yurt katıldı.

Erzincan Kulem Kafe'de düzenlenen programda konuşan Erzincan MÜSİAD Başkanı Murat Yurt, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı Erzincan da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ardından konuşan İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise ilk defa Erzincan'a geldiğini belirterek, Erzincan'ı farklı kültürleri barış ve kardeşlik içerisinde barındırdığı için özel bir kent olarak ifade etti.

Başkan Demircan konuşmasının devamında; " İstanbul Türkiye'nin özeti. İstanbul'un özetide Beyoğlu. Anadolu'nun bütün güzel coğrafyalarında Erzincan dan da olduğu gibi bütün heryerden insanın yaşadığı bir yer Beyoğlu. Beyoğlu'nda Erzincanlı kardeşlerimiz yoğun bir şekilde yaşamakta. Orada Beyoğlu'nda birlikte yaşamımızı sürdürüyoruz. Ben Erzincanlı olup Beyoğlu'nda yaşayan kardeşlerime köylerinde ilçelerinde şehir merkezinde ziyaret etmeyi uzun bir zamandır çok arzu ediyordum. 13 yıldır Beyoğlu Belediye Başkanıyım. Bizim yoğun nüfusumuzun olduğu Rize olsun Alucra olsun, Giresun olsun, Sivas olsun, buradaki bütün kardeşlerimin köylerine gidip ziyaret edebilmiştim. Geçen sene 15 Temmuz hain FETÖ saldırısı sürecinde aslında niyetlenmiştik gelmeyi ama gelemedik. Bu sefer nasip oldu. Dün gelecektik. Dünde İstanbul da bir afet yaşandı. Ama elhamdülillah herşey yolunda. Bugün can kardeşlerimizle, Erzincanlı kardeşlerimizle biraradayız. Heyecanlıyım. Biliyorum ki Erzincan Anadolu coğrafyasını, İstanbul Beyoğlu'nu artıran bir tarafı var. Burada da farklı kültürler var. Alevisi, sünnisi bütün etnik ve kökenli ne olursa olsun huzur içerisinde barış içerisinde yaşamayı başarmış ve bununda liderliğini yapmış, kültürün sanatın duygunun düşüncenin hakim olduğu özel bir kent. Burada olmaktan son derece gururluyum. Bugünde Sayın Valimizi ziyaret ettik. İş adamlarımızla biraradayız. Elbette Sayın Başbakanımız eminim herkesin çok gurur duyduğu bizimde çok gurur duyduğumuz, çünkü Sayın Başbakanımız aynı zamanda Kasımpaşalı. Bende bir Kasımpaşalıyım. Sayın Cumhurbaşkanımız olduğu gibi. Dolayısı ile onunda köyünü ziyaret edeceğiz. Bu duygularla bütün Erzincanlı kardeşlerimi sevgilerimi saygılarımı hürmetlerimi iletiyorum.

İstanbul da 19 dakikada inanılmaz bir yağmur oldu ama dolu ile karışık bir yağmur oldu. Yağmurda dolu taneleri taş büyüklüğündeydi. İstanbul da özellikle ağaçlar bundan olumsuz etkilendi. Çukur bölgede kalan yer yer su baskınları olmuştu. Mahallelerin, binaların içerisindeki alt seviyede çukur olan veya binaların bodrum katlarına su baskınları oluştu. Ama İstanbul'un alt yapısı güçlü Dolayısıyla böyle anlık bir yağmurun oluşum kaosu belki kısa sürede yaşansada çok çabuk oradan çıkabildi. Beyoğlu'nda da ben bütün gün sahadaydım. Bir gün içerisinde 24 saat geçmeden hemen her şeye ulaşmış, vatandaşlarımıza yardımı da ulaştırmış olduk. Bu arada hükümetimizde kaymakamlıklar aracılığı ile evlerinde su baskınlarına maruz kalmış eşyası bu anlamda kirlenmiş, camı çerçevesinde sorunu olan vatandaşlara belli bir miktarda maddi yardımı öngören bir genelge hazırladı. Onların da tespitini hızlı bir şekilde yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Dolayısıyla herşey asayiş berkemal. Bunlar bize aynı zamanda şunun önünü açıyor; Böyle ekstrem olaylarda nerelerde eksik kalındığını nerelerde kaçak olunduğunu görmüş olduk. Beyoğlu'nun alt yapısında bir 10 sene evveline göre çok ciddi iyileşmeler var. Mesela Alibeyköy de dere taşmaları çok büyük baskınlar balçıklar, çamurlar oluşuyordu. Onlar yok. Genelde kanalizasyonların içini yaprakların tıkamasından oluşan sorunlar yaşandı. Bunların hepsinde ham vatandaş olarak hem yerel yönetimler olarak ileriye dönük olarak dersler çıkardık. Bu afet gibi söylenebilecek hızlı bir baskındı. "diye konuştu.

Son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise; "MÜSİAD'ın yıl içerisinde yaptığı iyi işlerden birisi. Bize işadamlarının ve sivil toplumun, toplumun motoru olduğu itici gücü olduğu gerçeğini de yeniden hatırlattı. Yapılacak gezinin ilimizin tanıtımına ticaretine tarımına faydalı olacağın temenni ediyorum."dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, iş adamları ve STK temsilcileriyle bir süre iştişarede bulundu. Başkan Demircan, Erzincan da ki dört günlük ziyaretinde programında ise Erzincan'ın Refahiye, İliç, Kemaliye ve Kemah ilçelerine bağlı 30 köyü ziyaret edecek. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Erzincan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement