Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na Öğrenci Kaydı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na Öğrenci Kaydı Yapılacak

Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu\'na Öğrenci Kaydı Yapılacak

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'ndan Biga'ya yeni bölüm müjdesi.

09.09.2013 10:20

Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı'ndan Biga'ya yeni bölüm müjdesi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) Biga'daki üçüncü okulu olan Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun (BUBYO) ilk kez bu yıl öğrenci almasına karar verildi.

Alınan kararla okulun 'Uluslararası Ticaret, Lojistik ve İşletmecilik Bölümü' bu yıl ilk öğrencilerini alacak. Kontenjan ilk yıl için 50 öğrenci olarak belirlendi. Okul 4 yıllık olduğundan bu rakamla ilçeye 200 öğrenci daha kazandırılacak. ÇOMÜ BUBYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selim Eren, "ÇOMÜ BUBYO geçtiğimiz yıl Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu. Kuruluş çalışmaları tamamlandı, gerekli bölümler kuruldu. Ancak öğrenci almak takdir edersiniz ki belli bir hazırlığı gerektiriyor. Öğretim kadrolarını tamamlamadan, altyapıyı hazırlamadan bölümlere öğrenci alamıyorsunuz. İlk bölümümüz bu yıl ek kontenjanlara yetişti ve 50 öğrenciyi bu yıl alacağız. Bu bölümümüze ek olarak başka bölümlere de öğrenci almak istiyoruz. Genişlememizin önündeki en önemli engel ise mekan sıkıntısı. Okulumuz şu anda Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında faaliyet gösteriyor. Eğer mekan sorununu kısa sürede aşabilirsek, öğretim elemanı konusunda daha kolay yol alabileceğimizi ve böylece öğrenci sayımızı da kısa süre arttırabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

ÇOMÜ'nün Biga için hayati bir öneme sahip olduğunu da söyleyen Yrd. Doç. Dr. Selim Eren, "Biga'nın geleceğinde önemli sektörlerden biri de Üniversite. ÇOMÜ şu an 3 okul ile Biga'da varlığını sürdürüyor. Hedef daha fazla okul, öğretim elemanı ve nitelikli öğrenci. Ayrıca aynı havza içinde yer alan Çan ve Yenice'de de öğrenci sayısı 2'şer binli rakamlara dayandı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Biga-Çan-Yenice havzasında ÇOMÜ'lü öğrenci sayısı 10 bini buluyor. Bu da pek çok üniversitenin büyüklüğünden bile fazla. ÇOMÜ bu büyüklüğüyle bölgede hem ekonomik, hem sosyal hem de kültürel anlamda ciddi katkılar sağlıyor. Ekonominin ihtiyacı olan elemanların yetiştirilmesinde de ÇOMÜ'nün katkısı büyük. Biga'nın geleceğini inşa ederken ÇOMÜ'yü merkeze yerleştirmekte büyük fayda var. Biga, ÇOMÜ ile birlikte çok daha nitelikli büyüyecektir. BUBYO'da açtığımız ve açacağımız bölümlerde bölgenin eleman ihtiyacına ve istihdam potansiyeline özel bir önem veriyoruz. Açılan ilk bölümümüzde uluslararası ticaret, lojistik ve ticaret konularının yer alması bir tesadüf değil. Bunlar bölgemizin en çok ihtiyaç duyduğu personellerin yetişeceği alanlar arasında" diye konuştu. BUBYO'nun öğrenci sayısının önümüzdeki 5 yılda birkaç binli rakamlara çıkabileceği de belirtildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na Öğrenci Kaydı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement