Bodrum'da "Sağlık Serbest Bölgesi" Talebi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Bodrum'da "Sağlık Serbest Bölgesi" Talebi

21.02.2012 14:40

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Ortakent Yahşi beldesindeki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın, Sağlık Serbest Bölgesi ilan edilmesi için hazırladıkları dosyayı Sağlık Bakanlığına sunduklarını bildirdi.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Ortakent Yahşi beldesindeki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın, Sağlık Serbest Bölgesi ilan edilmesi için hazırladıkları dosyayı Sağlık Bakanlığına sunduklarını bildirdi.

Algül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının yaklaşık 4 ay çıkardığı Kanun Hükmündeki Kararname'de "Tüm Türkiye sınırları içinde Sağlık Serbest Bölgesi kurulabilir" ifadesinin yer aldığını söyledi.

Kararnamenin çıkmasından bir gün sonra konudan haberi olduğunu anlatan Algül, "Sağlık Bakanlığındaki arkadaşlarımla konuyu hemen paylaştım. Daha sonra Muğla Defterdarı ile konuyu gündeme getirdim" dedi.

Algül, Ortakent Yahşi beldesindeki 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın Sağlık Serbest Bölgesi ilan edilmesi için hazırladıkları dosyayı, AK Parti Muğla milletvekilleri aracılığıyla 20 gün önce Sağlık Bakanlığına sunduklarını kaydetti.

Bu alanın daha önce Toplu Konut İdaresi (TOKİ) için gündeme geldiğini anımsatan Algül, "TOKİ burada çalışma yapacaktı. Yerel halk bunu istemeyince arazi Gelirler İdaresi Başkanlığına devredildi. Burası büyük ve kıymetli bir arazi. Bu arazinin Gelirler İdaresi tarafından nasıl değerlendirileceği bilmiyoruz. Bu bölge Sağlık Serbest Bölgesi ilan edilirse Bodrum'da, hatta tüm Akdeniz çanağında bir ilki başarmış oluruz" diye konuştu.

Algül, bölgenin Sağlık Serbest Bölgesi ilan edilmesi durumunda Bodrum'un yaz kış turizm anlamında canlı kalacağını, Akdeniz Çanağı ve Avrupa ülkelerindeki yaşlı, engelli ve hastaların ilçeye geleceğini kaydetti.

Projenin gerçekleşmesi durumunda bölgeye yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımın yapılabileceğine işaret eden Algül, Akdeniz çanağındaki yat ve gemilerinde bölgeyi ziyaret edeceğini vurguladı.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 'Sağlık Serbest Bölgesi' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement