Bornova'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bornova'da 23 Nisan Coşkusu

Bornova\'da 23 Nisan Coşkusu

Bornova'da 23 Nisan törenleri Cumhuriyet Meydanı'daki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı.

23.04.2012 17:25

Bornova'da 23 Nisan törenleri Cumhuriyet Meydanı'daki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Bornova Stadyumu'nda öğrencilerin sunduğu gösteriler ise ayakta alkışlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bornova'da coşkulu törenlerle kutlandı. Törenler sabah saat 09.00'da Bornova Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve 57. Topçu Tugayı Erkan Başkanı Albay Hüseyin Çivriz'in çelenklerinden sonra, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çelenk sunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Bornova Stadyumu'ndaki tören ise saat 10.00'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bornova Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra ilçedeki ilköğretim okulları öğrenci ve öğretmenlerinin geçit töreni ve protokolü selamlama merasimi yapıldı. Buradaki törenlere de Kaymakam Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 57. Topçu Tugayı Erkan Başkanı Albay Hüseyin Çivriz katılarak öğrencileri ve halkı selamladı. Öğrenciler hep bir ağızdan 'Andımız'ı okudu. Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu'ndan Yaren Öztop günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Orkide İlköğretim Okulu'ndan Ahmet Salih Tekinbaş 'Andımız'ı, Halil Atilla İlköğretim Okulu Öğrencisi Necip Kaan Keskin '23 Nisan Sabahları' isimli şiiri, Ali Suavi İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencisi Almira Sena Bilgi ise '23 Nisan' şiiri okudu. Öğrencilere anı fotoğrafları hediye edildi. Daha sonra öğrencilerin hazırladığı gösterilere geçildi. Öğrenciler, performansı ayakta alkışlandı.

Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasında ve sonrasında modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına giden yolda 23 Nisan'ın önemine değinen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi önce Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına öncülük etmiş, sonra da devrimleri gerçekleştirerek çağdaş bir yapıyı ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü hem Ulusal Egemenlik Günü ilan etmiş hem de çocuklara armağan ve emanet etmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bu anlamda verdiği önemi göstermiştir. Tüm çocuklarımızın ve ailelerinin bayramını ben de kurtuluyorum" dedi.

(ERG-

23.04.2012 17: 03: 33

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova'da 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement