Bozüyük'te 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te 23 Nisan Coşkusu

Bozüyük\'te 23 Nisan Coşkusu

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy ilk/ortaokulunda tören düzenlendi.

23.04.2014 12:54

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 94. yılı dolayısıyla Mehmet Akif Ersoy ilk/ortaokulunda tören düzenlendi. İlçe genelindeki okullarda düzenlenen etkinliklerle öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını doyasıya kutladılar.

Törenler sabah ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra törenler, Mehmet Akif Ersoy ilk/ortaokulu tarafından düzenlenen program ile devam etti. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Müdür Yardımcısı Belgin Yücel tarafından yapıldı.

Yücel, konuşmasında, "Bağımsızlık mücadelesini yöneten ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından yarınlarımız olan çocuklarımıza emanet ve armağan edilen Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 94. yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığı uğruna şehit olanları rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. 19 Mayıs 1919 ile başlayan bağımsızlık savaşı, bu millete 'Ya İstiklal ya ölüm' dedirten o cehennemi andıran yıllarda dört bir yandan cephelerde savaşan atalarımızın hiçbir şeyi yoktu. Ama içlerinde sönmeyen bir ışık bitmeyen bir umut vardı. İşte o umut filizleri sayesinde Samsun'da, Amasya'da, Sivas'ta, Erzurum'da canlanan, dalga dalga inançla tüm yurda yayılan ve dünyaya Türk'ün gücünü gösteren kurtuluş mücadelesinin en önemli gelişmesi kuşkusuz 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. İçeride de 600 yıl boyunca padişahlıkla yönetilen halkın özgürlüğünün temel yapı taşı ve bu yolda attığı en büyük adımıdır. Bugün Türk milletinin dönüm noktası ve yeni bir ülkenin kuruluşunun tarihidir. Azimle, canı pahasına yurdu düşmandan temizleyen milletimin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde açtığı Türkiye Büyük Millet Meclisi sayesinde artık herkes özgürdür. ve bu anlamlı günü Atatürk sadece bu ülkenin çocuklarına değil tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar, gün sizin gününüz. Sevinin, kutlayın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunda ülkemizin ve dünyamızın geleceği için nice güzel nesiller yetiştirmeniz dileğiyle gününüzü kutluyorum" dedi.

Devamında öğrenciler tarafından şiirler okundu. Anaokulu öğrencileri tarafından da çeşitli gösteriler sahnelendi. Halk oyunları ve müzik gruplarının gösterileri ise büyük beğeni toplarken, törenler, şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Törenlere, Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, daire amirleri ve diğer ilgililer katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement