Btk'da Uygulamalı Bilim Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Btk'da Uygulamalı Bilim Eğitimleri Sürüyor

Btk\'da Uygulamalı Bilim Eğitimleri Sürüyor
29.10.2012 12:53

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak genç nesillere bilimi sevdirmek amacıyla kurulan Bilim Teknoloji Kulübü faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak genç nesillere bilimi sevdirmek amacıyla kurulan Bilim Teknoloji Kulübü faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Bilim Teknoloji Kulübü okulların açılmasıyla Uygulamalı Bilim Eğitim başlattı. Uygulama, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik yarım günlük bir programdan meydana geliyor. Öğrenciler, eğitim çerçevesinde BTK içinde yer alan elektrik elektronik mekatronik ve robotik, fizik, kimya ve biyoloji atölyelerinde eğlenerek bilimsel deneyler gerçekleştiriyor. Eğitim, Bilim Teknoloji Kulübü'nün Plaj Yolu'ndaki binasında üç saatlik bir program çerçevesinde yürütülüyor.

Uygulama kapsamında; öğrencilerin, sorgulama ve araştırma kabiliyetlerini geliştirmek, bilime olan ilgilerini arttırmak, Fen ve Teknoloji dersi müfredatında işlenen konuları atölye ve laboratuarlarda eğlenceli ve uygulamalı biçimde işlemek gibi üç ana hedef belirlendi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Btk'da Uygulamalı Bilim Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika


Advertisement