Buca Belediye Başkanı Son İftarını Kosova'da Açtı - Son Dakika
Yerel

Buca Belediye Başkanı Son İftarını Kosova'da Açtı

Buca Belediye Başkanı Son İftarını Kosova\'da Açtı

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Prizren'deki Türk soydaşlarımızı iftarda bir araya getirdi.

17.08.2012 14:07

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Prizren'deki Türk soydaşlarımızı iftarda bir araya getirdi. Türk Milletvekilleri Müferra Şinik, Fikrim Damka ile Kosova'daki KFOR'da görevli Türk kadın subayların da katıldığı iftar davetinde kadınlar ağırlıktaydı.

Prizren'deki Nefron Otel'de gerçekleştirilen iftar davetine Prizren ve çevresinden 380 dolayında kadın konuk katıldı. Kosova Türk Demokratik Partisi Millektvekili Müferra Şinik, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Bucalılar ile Türkiye'de de çeşitli kültürel ve sosyal aktivitede bir arada olduklarını belirtti.

Şinik, Başkan Tatı'ya Kosova'daki davet nedeniyle teşekkür etti. Milletvekili Fikram Damka da Başkan Tatı'nın Prizren ve Kosova'daki Türkleri unutmadığı için teşekkür etti ve bu davranışın Kosova'da büyük memnuniyetle karşılandığını sözlerine ekledi.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da, Türkiye'de Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk'e en büyük desteğin Türk kadınından geldiğini anımsatarak, "Kosova'da da kadınların belirleyici olduğunu biliyorum. Kadınlarımız Cumhuriyetimizin kuruluşu, yaşaması, gelişmesi laikliğin, sosyal düzenin korunmasına kadar her konuda öncümüz olmuştur. Kosova halkının yanındayız" ded.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca Belediye Başkan Yardımcıları Halit Kurt ve Suat Nezir ile Bucaspor Yönetim Kurulu Üyeli Yaşar Yaralı ile birlikte Filizler Atatürkçü Türk Kültür ve Sanat Derneği'ni de ziyaret etti.

Prizren'deki dernekler ile ortaklaşa çalıştıklarını belirten Filizler Derneği Başkanı Ferhat Derviş, kentteki gençlerden kurulu folklor ekibinin küçük bir gösterisini sundu. Derviş, Türkiye'nin katkılarıyla gençlerin Türkiye'ye giderek çalışmalarını aktardığını da kaydetti.

Başkan Tatı, Prizren'deki gençlere Atatürk'ün Cumhuriyet dönemini anlatan bir CD ve Nutuk armağan etti.

(HD)

17.08.2012 13: 41: 52

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca Belediye Başkanı Son İftarını Kosova'da Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement