Burhaniye'de Kadınlar Günü Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kadınlar Günü Coşkusu

Burhaniye\'de Kadınlar Günü Coşkusu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

09.03.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

8 Mart 1857'de New York'ta daha insanca yaşam koşulları için grev yapan emekçi kadınların fabrikaya kilitlenmesi ve 129'unun yanarak can vermesi olayı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü adıyla tüm dünyada olduğu gibi Burhaniye'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Burhaniye Kent Konseyi ve Belediye Kadın Dayanışma Merkezinin koordinasyonunda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikler saat: 12.00 de İlçe Halk Kütüphanesi önünde toplanılması ile başladı. Burada bir araya gelen kadınlar, Belediye Başkanı Fikret Akova'nın da katılımı ile açtıkları çeşitli pankartlar ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yaklaşık 300 kişilik topluluk Cumhuriyet Meydanında Belediye Kadın Dayanışma Merkezi yöneticisi Esma Çevik'in okuduğu basın açıklamasını çeşitli sloganlar eşliğinde dinledi. Basın açıklaması ardından kadınlar davul zurna eşliğinde meydanda çeşitli oyunlar oynadı. Bu arada Başkan Akova meydanda yer alan kadın el emeği stantlarının açılışını yaparak kadınların 8 Mart gününü kutladı. Topluluk basın açıklamasının ardından Belediyenin Reha Yurdakul Salonunda Aysun Uzal, "Nehir ve Müz'ün Büyülü Dünyası" Kezban Şahin Taysun ise, "Kafesteki Kalp" isimli kitaplarını imzalama etkinliği ve Erdoğan Gazioğlu'nun karikatür, resim, geleneksel Anadolu Giysileri ve ağaç kök çalışmaları serisi açılışına katıldı. Başkan Akova burada kalabalık bir kadın topluluğuna kısa bir konuşma yaparak tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladı. Gündüz etkinlikleri kapsamında son olarak Burhaniye Öykü Atölyesi Gurubu tarafından "Hey kadınlar neredesiniz?" adlı oyun sahnelendi.

8 Mart etkinliklerinin gece programı ise saat 19.30'da, yine Reha Yurdakul Salonunda, DİSK - Tüm Emekli Sen Burhaniye Şubesi korosunun, "Adıyla yaşayanların öykü ve türküleri" adlı konser ücretsiz olarak gerçekleşti. Bunun hemen ardından ise son olarak saat 20.40 da yine aynı yerde Eğitim-Sen Temsilciliği üyesi öğretmenler, ücretsiz olarak "Şiir ve Türkü Dinletisi" etkinliği düzenledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kadınlar Günü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement