Burhaniye'de Kurtuluş Günü Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kurtuluş Günü Coşkusu

Burhaniye\'de Kurtuluş Günü Coşkusu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü törenlerle kutlandı.

08.09.2013 13:43

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıldönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet meydanında yapılan törende çelenklerin konmasının ardından Belediye Başkanı Fikret Akova, günün anlam ve önemini anlatırken törenlerin ardından da Hürriyet Mahallesi muhtarlık binasının açılışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende Kaymakam Osman Yenidoğan, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Abdullah Hakan Kasım ve Belediye Başkanı Fikret Akova, anıta çelenk koyarken, Bahçeşehir Koleji müzik öğretmeni Filiz Bingöl'ün öncülüğünde istiklal marşı okundu. Mahinur Sönmez'in sunuculuğunu üstlendiği tören sırasında Başkan Fikret Akova, günün anlam ve önemini anlattı.

İlçenin düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananları anlatan Başkan Akova, "Başta ebedi önderimiz Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Burhaniyeli Kuvayi Milliye kahramanlarımızı en derin şükran ve minnet duygularımızla bir kez daha anıyoruz. Yaktıkları bağımsızlık, özgürlük ve uygarlık meşalesi hiç sönmeyecek ve sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacaktır. Ruhları şad, mekanları cennet ve anıları rehberimiz olsun. Ne mutlu türküm iyene" dedi.

Meydandaki törenin ardından Hürriyet Mahallesinde Belediyenin yaptırdığı muhtarlık binasının açılışı yapıldı. Açılış sırasında Belediye Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi gösteriler yaptı. Konuklara pilav ve ayran ikramı yapıldı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kurtuluş Günü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement