Mersin Büyükşehir Ekipleri, Depremden Etkilenen Mersinlilere Destek İçin Sahada - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir Ekipleri, Depremden Etkilenen Mersinlilere Destek İçin Sahada

Mersin Büyükşehir Ekipleri, Depremden Etkilenen Mersinlilere Destek İçin Sahada

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta dün meydana gelen iki büyük depremin Mersin’de de hissedilmesi üzerine tüm ekiplerini seferber etti. İlk andan itibaren Mersinlilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, sıcak çorba, su ve barınma gibi ihtiyaçlara cevap vererek, 7/24 sahada görev alıyor.

07.02.2023 17:34  Güncelleme: 17:59

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen iki büyük depremin Mersin'de de hissedilmesi üzerine tüm ekiplerini seferber etti. İlk andan itibaren Mersinlilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, sıcak çorba, su ve barınma gibi ihtiyaçlara cevap vererek, 7/24 sahada görev alıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen iki depremin Mersin'de de hissedilmesi üzerine korku yaşayan yurttaşlara destek olmaya devam ediyor. Sıcak çorba ve su dağıtımları yapan Büyükşehir Belediyesi, deprem nedeniyle kent genelindeki bazı tesisleri de açtı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından şu ana kadar Akdeniz'de 12 bin 800, Toroslar'da 14 bin, Mezitli'de 9 bin 400, Yenişehir'de 16 bin 30 ve Tarsus'ta ise 12 bin 700 olmak üzere toplam 64 bin 930 çorba ikramı yapıldı.

Deprem felaketinden etkilenip farklı illerden kente gelen yurttaşları öğrenci yurdunda misafir eden Büyükşehir, ihtiyaç halinde yurttaşlara ulaşım konusunda yardımcı olmaya devam ediyor. 'Dayanışma Zamanı' çağrısıyla başlatılan desteğe, yurttaşlar Teksin uygulaması ve Alo 185 hattı üzerinden ulaşabiliyor.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Mersin Merkez, Tarsus ve Erdemli'de de yurttaşlar için çadır noktaları açan Büyükşehir Belediyesi, Denizkızı'na ait kafelerde de çay ve su ikramında bulunuyor. Mersin Merkez, Tarsus, Erdemli, Silifke ve Mut'ta da yurttaşlar için çok sayıda toplanma alanını hazır hale getirildi. Depremden etkinlenen çocuklara psikolojik destek sağlamak için Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi'nin de kapılarını açan Büyükşehir Belediyesi, depremin çocuklar üzerinde oluşturduğu etkiyi azaltmak için psikolojik destek çalışmaları yürütüyor.

SICAK ÇORBA DAĞITIMLARI 7/24 SÜRÜYOR

Yenişehir'de Forum AVM önü ile Sayapark AVM karşısı ve Macit Özcan Spor Tesisleri'nde, Mezitli'de Menderes Perşembe Pazarı, Akdeniz Mahallesi Cuma Pazarı, Toroslar'da Osmaniye Kuvayi Milliye Bulvarı, Osmaniye Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu, Kurdali Mahallesi, Mersinli Ahmet Bulvarı, Muşlular Derneği, Akdeniz'de Yenimahalle 5320. Sokak ile Nusratiye Mahallesi 112. Cadde, Tarsus'ta Rasim Dokur Fabrikası Baca önü, Şehitishak Mahallesi Kasım Ekenler Bulvarı 100. Yıl civarı, Şahin Mahallesi Reşat Nuri Caddesi No 81, Duatepe Köylü Garajı önü, Ergenekon Mahallesi Toros Koleji çevresinde su ve sıcak çorba dağıtımları an itibarıyla devam ediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir Ekipleri, Depremden Etkilenen Mersinlilere Destek İçin Sahada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement