Çamlıyayla'da Karakucak Güreşleri - Son Dakika
Yerel

Çamlıyayla'da Karakucak Güreşleri

Çamlıyayla\'da Karakucak Güreşleri

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri dördüncü gününde Çamlıyayla Zevzek Tepesi’nde yapıldı.

30.08.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl ikincisi düzenlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi Karakucak Güreşleri dördüncü gününde Çamlıyayla Zevzek Tepesi'nde yapıldı.

Büyük Taarruz ve Zafer Haftası kapsamında düzenlenen güreşlerde heyecanlı müsabakalar vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi.

Güreşlere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türklerin en eski sporlarından olan ve yağsız çayır güreşi olarak bilinen Karakucak güreşlerine Türkiye'nin birçok yerinden gelen 270 sporcu katıldı. Çekişmeli müsabakaların yaşandığı er meydanında güreşçiler 13 kategoride galip gelebilmek için ter döktü.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "26 Ağustos Büyük Taarruz'un başladığı tarih, 30 Ağustos da o büyük zaferin ceddimizin kanı, canı pahasına bu vatanı hür ve bağımsız olarak bizlere emanet ettiği tarih. Allah onlardan razı olsun. Bütün şehitlerimize Cenabı-ı Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyoruz" dedi.

Etkinliklerdeki amaçlarının ata sporu olan güreşi özellikle yeni nesile özendirmek olduğunu dile getiren Başkan Kocamaz, yaşanan bölücü terör olayları nedeniyle etkinliklerin şenlik kısmının iptal edildiğini söyledi. Kocamaz, Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

33 bin 500 TL ödülün verildiği müsabakalarda, Rıza Yıldırım birinci olurken, İsa Göçen ikinci, Baki Şahin ise üçüncü oldu.

Öte yandan Çamlıyayla Belediyesi tarafından düzenlenen Şehit Jandarma Er Mustafa Oğuz Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara ödülleri verildi. Turnuvada birinci olan Çamlıyayla Ülkü Ocakları Takımı'na ise ödüllerini MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP Mersin Milletvekili Oktay Öztürk ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çamlıyayla'da Karakucak Güreşleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement