Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Çanakkale'den Kısa Kısa

Çanakkale\'den Kısa Kısa

İŞKUR tarafından halı dokumacılığı kursu açıldı

09.09.2013 17:48

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından halı dokumacılığı kursu açıldı.

Yok olmaya başlayan el sanatlarından halı dokumacılığını tekrar canlandırmak amacıyla Lapseki'nin Balcılar köyünde açılan kursa 12 kadın katılıyor.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ali Çalışkan, müdür yardımcısı Zeynel Sevencan, iş ve meslek danışmanları Bülent Ezer ve Ayşegül Durgut, kursu ziyaret ederek, eğitmen Şükran Özkan ve kursiyerlerle görüştü.

Çalışkan, kursun yok olmaya başlayan halı dokumacılığını canlandırmak adına güzel bir girişim olacağını, aynı zamanda kursa katılan kadınlar için de el becerisini geliştirme ve gelir elde etme açısından güzel bir fırsat sağlayacağını söyledi.

Kursun, 80 iş günü süreceğini belirten Çalışkan, kursiyere günlük 20 ücret ödeneceğini ve genel sağlık sigortası primlerinin İŞKUR tarafından yatırılacağını kaydetti.

-Eski milletvekili Sınmaz'dan ÇOMÜ Kütüphanesine kitap bağışı

Eski Manisa Milletvekili Vehbi Sınmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kütüphanesi'ne kitap bağışında bulundu.

Bir süre önce özel koleksiyonundan oluşan 1100 kitabı ÇOMÜ'ye bağışlayan 14. Dönem Milletvekili Sınmaz, son olarak 100 kitabını kütüphaneye verdi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner'i makamında ziyaret eden Sınmaz, herkesin bu anlamlı kampanyaya destek olması gerektiğini ifade etti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement