CHP Gaziemir Nazım'ı Unutmadı - Son Dakika
Yerel

CHP Gaziemir Nazım'ı Unutmadı

CHP Gaziemir Nazım\'ı Unutmadı

CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, Nazım Hikmet'i ölümünün 50.yılında düzenlediği bir dizi etkinlikle andı.

04.06.2013 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı, Nazım Hikmet'i ölümünün 50. yılında düzenlediği bir dizi etkinlikle andı. Yaklaşık 5 bin Gaziemirlinin katıldığı kortej yürüyüşüyle başlayan anma ustanın şiirlerinden hazırlanan drama gösterisiyle devam etti. Usta'nın isminin verildiği AKM'de ki 'Nazım Hikmet Sahnesi'nin açılışı yapıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 3 Haziran 1963 sabahı yaşamını veda eden dünya şairi Nazım Hikmet, ölümünün 50. yılında Cumhuriyet Halk Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği bir dizi etkinlikle anıldı. Kortej yürüyüşüyle başlayan anma töreni, Festival Alanı ve Atatürk Kültür Merkezi'nde ki etkinliklerle devam etti. Türkan Saylan Caddesi'nden hareket eden yaklaşık 5 bin Gaziemirli ellerinden Türk bayrakları ve Nazım'ın şiirlerinin yer aldığı pankartlarla yürüdü. Kortej yürüyüşünde, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara duyulan tepki de dile getirildi. "Her yer Taksim, Her yer direniş", "Tayyip İstifa", "Faşizme karşı omuz omuza", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları atarak Gezi Parkı direnişine tepkilerini sergileyen korteje, vatandaşlar da evlerinin balkonlarından Türk bayrakları ve alkışlarıyla destek verdiler. İlçe Başkanı Umut Tekin'in konuşmasıyla artan coşku, alandaki Türkiye Haritası'na Usta Şair'in, 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu hasret bizim' dizelerinin yer aldığı dövizlerin yapıştırılmasıyla coşku zirveye ulaştı. Festival Alanı'nı çevreleyen ve işçisinden doktoruna, avukatından öğretmenine, evkadınından ekonomistine bir çok meslek dalını ve onların sorunlarının yer aldığı insan figürleri büyük beğeni topladı.

"VATAN HAİNİYİM"

Hasan Hüseyin Korkmazgil'in 'Haziranda ölmek zor' dizeleriyle konuşmasına başlayan ve Gezi Parkı'nda yaşanan olaylara değinen Tekin, "Bugün kendine önce çırak, sonra kalfa, daha sonra da usta lakabını uygun gören Recep Tayyip Erdoğan'ın diktatörlüğüne giden yoluna karşı bir ayaklanma söz konusudur. Boyun eğmeyen, direnen, özgürlük isteyen yoldaşlara selam olsun. Ustanın çapulcu dediği direnişçilere selam olsun. Vatana sahip çıkmak, Mustafa Kemal'in askerliğini yapmak vatan hainliğiyse, emekliye, işçiye, öğrenciye sahip çıkmak vatan hainliğiyse, Nazım'ın dediği gibi vatan hainiyim" diye konuştu.

"Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz" diyen Tekin, konuşmasına Nazım Hikmet'in 'Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine. Bu hasret bizim' dizeleriyle son verdi.

GAZİEMİR'DE NAZIM HİKMET SAHNESİ

Festival Alanındaki gösterilerden sonra anma Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. Ustanın ölümünün 50. yılı anısına Nazım Hikmet'in adının verildiği AKM'de ki sahnenin açılışını İlçe Başkanı Umut Tekin ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptı. Tekin, Gaziemirde özgür bir sahne yarattığı için Başkan Şenol'a teşekkür etti. Sahne açılışının ardından Gençlik Kolları üyeleri, Nazım Hikmet'in eserlerinden uyarladıkları "Yüreği Güzel Olan" isimli tiyatroyu sahneye koydular.

Nazımın şiirlerine adeta can veren oyuncular seyirciden büyük alkış aldı. Usta'nın kendi sesinden şiirlerinin de sergilendiği etkinlikte seyirciler duygulu anlar yaşadı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Gaziemir Nazım'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement