(ZONGULDAK) - CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yeni belde binasının açılışında yaptığı konuşmada, "Açlık ve yoksulluk sınırının altında bir maaşı kabul etmiyoruz. Emekliler, açlık sınırının altında yaşamaya mahküm ediliyor" ifadelerini kullandı.
CHP Kandilli Belde Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılış törenine CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan, CHP Kandilli Belde Başkanı Yalçın Candan ve belde yönetimi ile CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Açılışta konuşan CHP Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, Kandilli'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Kandilli'nin kendileri için bir "ev ve yuva" olduğunu söyledi. Yeni belde binasının yalnızca bir parti binası değil, aynı zamanda bir "baba ocağı" olacağını ifade eden Dural, Türkiye'nin dört bir yanından Kandilli'ye gelen hemşerilerin burada ağırlanacağını kaydetti.
"Burası baba evidir. Kandilli'ye gelen herkes burada bir demli çay içecek, biz de parti politikalarımızı kendilerine anlatacağız" diyen Dural, parti örgütlerine büyük sorumluluklar düştüğünü vurguladı. Sorumluluğun yalnızca yöneticilerde olmadığını belirten Dural, "Kandilli'nin, Karadeniz Ereğli'nin, Zonguldak'ın ve bu ülkenin muhafızları sadece bizler değil, aynı zamanda sizlersiniz. Bu sorumluluk hepimize düşüyor" ifadelerini kullandı.
Ekonomik sorunlara değinen Dural, CHP'nin asgari ücret ve emekli maaşlarına ilişkin taleplerini hatırlattı. CHP Genel Başkanı'nın açıkladığı 39 bin liralık asgari ücret hedefini anımsatan Dural, en düşük emekli maaşının da asgari ücret seviyesine çıkarılmasının öncelikli parti politikaları arasında yer aldığını söyledi.
"Açlık sınırının ve yoksulluk sınırının altında bir maaşı kabul etmiyoruz. Emekliler açlık sınırının altında yaşamaya mahkum ediliyor" diyen Dural, bu ekonomik tablonun halka anlatılması gerektiğini vurguladı. Konuşmasında sosyal sorunlara da değinen Dural, ekonomik sıkıntıların toplumsal yapıyı olumsuz etkilediğini belirtti. Doğum oranlarının düştüğünü, boşanmaların arttığını ve gençlerin ülkede kalmak istemediğini ifade eden Dural, uyuşturucu kullanımındaki artışın da ciddi bir toplumsal sorun haline geldiğini söyledi.
"Ülkemizde ciddi bir sosyal ve ahlaki çöküntü yaşanıyor" diyen Dural, bu sorunların aşılması için Cumhuriyet Halk Partisi'ne güçlü bir ihtiyaç olduğunu savundu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'na da değinen Dural, ön seçimle 15,5 milyon oyla aday gösterilen İmamoğlu'nun Silivri'de tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Dural, yürütülen mücadelenin yalnızca İmamoğlu için değil, tutuklu belediye başkanları ve yol arkadaşları için de sürdürüldüğünü dile getirdi.
Son Dakika › Yerel › CHP Zonguldak İl Başkanı Dural: 'Emekliler, Açlık Sınırının Altında Yaşamaya Mahkûm Ediliyor' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?