Cizre'nin Yeni Müftüsü Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Cizre'nin Yeni Müftüsü Göreve Başladı

Cizre\'nin Yeni Müftüsü Göreve Başladı

Şırnak’ın Cizre İlçe Müftülüğü’ne atanan Selahattin Yılmaz göreve başladı.

14.04.2015 12:11

Şırnak'ın Cizre İlçe Müftülüğü'ne atanan Selahattin Yılmaz göreve başladı.

Bir buçuk yıldır müftüsü olmayan ve vekaleten ilçe vaizi Hamza Erik'in görev yaptığı Cizre İlçe Müftülüğüne Mardin'nin Yeşilli İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz getirildi. Cizre İlçe Müftülüğü görevine başlayan Selahattin Yılmaz, "Cizre gibi medeniyet ve kültür merkezi olan tarihi ve kadim bir ilçeye geldiğimden dolayı çok sevinçliyim. İnsanlığın ikinci kez yayıldığı, alimlerin yetiştiği Nuh peygamber şehri olan Cizre'ye müftü olarak atanmaktan ve görev yapmaktan dolayı çok mutluyum" dedi.

1976 yılında Mardin'de doğan Yılmaz, 1993 yılında Mardin İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 1999 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 2003 yılında Selçuk Eğitim Merkezi'ni ve bir lafızda üç talak teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezi ihtisas kursunu tamamladıktan sonra, Diyarbakır'ın Silvan ilçesine vaiz olarak atandı. 2005 yılında Mardin'in Mazıdağı ilçesine Müftü olarak atanan Yılmaz, 2011 yılında da Mardin'in Yeşilli ilçesine atandı.

Yılmaz, 2011 yılından bu yana ilçe müftüsü olarak görev yaptığı Yeşilli İlçe Müftülüğü'nden Cizre İlçe Müftülüğü'ne atandı. Evli ve 3 çocuk babası olan Yılmaz iyi derecede Arapça bilmektedir. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cizre'nin Yeni Müftüsü Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement