Çocuk Yaz Kampı'ndan Bine Yakın Çocuk Faydalandı - Son Dakika
Yerel

Çocuk Yaz Kampı'ndan Bine Yakın Çocuk Faydalandı

Çocuk Yaz Kampı\'ndan Bine Yakın Çocuk Faydalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkanı olmayan, zorunlu göç mağduru çocuklara yönelik düzenlediği 10. Çocuk Yaz Kampı, sona erdi.

01.09.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün bu yıl onuncusunu organize ettiği Çocuk Yaz Kampı, Eşbaşkan Gültan Kışanak'ın da katıldığı kapanış gecesiyle sona erdi.

15 Haziran'da Elazığ'ın Gezin ilçesinde Hazar Gölü'nün kıyısındaki Belediye Sosyal Tesisleri'nde başlayan Çocuk Yaz Kampı'ndan, tatil yapma imkanı bulunmayan, zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 9-14 yaş grubu arasındaki 980 çocuk faydalandı. Çocuk Yaz Kampı'nda her hafta 90 ile 100 çocuk gruplar halinde tatil yapma imkanı bulurken, çocuklar kampta satranç, akıl oyunları, resim, akran eğitimi, el becerileri, müzik ve halk oyunları, atölyeler, spor turnuvaları (basketbol, voleybol ve futbol), langırt, bisiklet, masa tenisi ve masa hokeyi gibi etkinliklerden yararlandı.

Kampın kapanış etkinliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rojda Balkaş, daire başkanları ve meclis üyeleri katıldı. Kampı gezen Kışanak, çocuklarla sohbet etti, kampta geçirdikleri süre zarfında ne öğrendiklerini ve hangi duygular içerisinde olduklarını sordu. Çocuklara yemek dağıtan, birlikte yemek yiyen ve çocuklarla toplu fotoğraf çekilen Kışanak, daha sonra Doğal Ritim Atölyesi'nde eğitim gören 102 çocuğun çatallı, kaşıklı, plastik kovalı, kartonlu ve pet şişeli müzik dinletisini dinledi.

Kışanak: Tüm çocuklar iyi bir geleceği hak ediyor

Kamp ateşi yakılmadan önce kısa bir konuşma yapan Kışanak, "Bu kamp hepinize çok şey öğretti. Birlikte yaşamanın zevkini burada tattınız, ortak olmanın, dost olmanın, arkadaş olmanın, birlikte paylaşmanın, birlikte üretmenin farkına vardınız. Hayata karşı daha sorumlu, daha paylaşan bir yaklaşımı bu hafta kazandınız, güzel zaman geçirdiğinize inanıyorum" dedi.

Çocukları görünce geleceğe daha umutlu baktığını ifade eden Kışanak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü sizler gerçekten bizim umudumuzsunuz, bizler sizin için varız. Büyükşehir Belediyesi, belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz, sizlere daha güzel bir gelecek hazırlamak için, daha yaşanılabilir bir kent bırakabilmek için, sizleri geleceğe daha eğitimli ve donanımlı hazırlayabilme gayesi içerisindedir. Nusaybin'deki, Cizre'deki, Yüksekova'daki, Gever'deki, Sur içindeki çocuklarımız, bütün çocuklarımız daha iyi bir yaşam, daha iyi bir gelecek, özgür bir ülkeyi hak ediyorlar. Hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum."

Konuşmanın ardından kamp ateşini yakan Kışanak ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte halay çekip, müzik dinleyerek, sohbet etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çocuk Yaz Kampı'ndan Bine Yakın Çocuk Faydalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement