Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Terörün ordu ya da bizim resmi ideolojimizin iradesi ile çözülemeyeceğini gördük."

13.04.2013 14:14

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Terörün ordu ya da bizim resmi ideolojimizin iradesi ile çözülemeyeceğini gördük. Bu toplumsal bir mutabakatla çözülür" dedi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde oda başkanları ile bir araya gelen AK Parti milletvekilleri Ebubekir Gizligider ve Erdal Feralan, çözüm sürecini anlattı.

Gizligider, burada yaptığı konuşmada, AK Parti olarak terörü bitirip Türkiye'yi refaha ulaştırmak için bir yola girdiklerini, bunun da üstesinden geleceklerini belirtti.

Türkiye'de çözümü, terörün bitmesini istemeyen gurupların geçmişte olduğu gibi bugün de süreci engellemeye çalıştıklarını savunan Gizligider, şunları kaydetti:

"Terörün ordu ya da bizim resmi ideolojimizin iradesi ile çözülemeyeceğini gördük. Bu toplumsal bir mutabakatla çözülür. AK Parti bunu yapmak istiyor. Bakım daha öncede bu konuda çözüm girişimleri oldu. 1993 yılını hatırlayın. O zaman da çözüm konuşuluyordu ama ne oldu Uğur Mumcu öldürüldü. İşte bildiğiniz gibi Necip Hablemitoğlu, Bahriye Üçok cinayetleri oldu. Eşref Bitlis paşanın ölümü... Turgut Özal zehirlendi, bu savcının mütalasına da girdi. Ülkenin düze çıkmasını istemeyenler, terörden güç alanlar Türkiye'nin büyümesini istemeyenler bu yollara başvurmuştur. O dönmelerde Sivas olaylarında, Gaziosmanpaşa'da yaşananlarda da yine aynı güçlerin parmağı var. Toplumu kamplaştırdılar. Yani çözüme, terörün bitmesine izin vermediler. Sürekli korkuları körükleyerek rant elde ettiler."

-"Onlar çözsün biz onları alkışlayalım'"

Hükümetin terörü bitirmek için çıktığı bu yolda sürekli engellemelerle karşılaştığını öne süren Gizligider, "AK Parti olarak geçmiş hükümetlerin yaptığı gibi sorunları görmezden gelip halının altına süpürmedik. Sorunun üzerine inatla, inançla, dikine dikine gittik. Biz herkese çözümün bir parçası olun dedik. Beraber bu sorunu çözüme kavuşturma teklifinde bulunduk. İnanın bu süreçte bize karşı çıkan siyasi partiler, çözümün bir parçası olsalar, biz onları gönülden alkışlayacağız. Bizim buradan bir menfaat beklentimiz yok. Onlar çözsünler biz onları alkışlamaya hazırız" diye konuştu.

Gizligider, "AK Parti'nin terörle mücadele etmediğinin" iddia edildiğini, fakat son 2 yıllık süreçte yapılan operasyonlarla terör örgütüne hareket alanı bırakılmadığınına belirterek, son 2 yılda 2 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini, örgütün şehir yapılanması olan KCK'ya yapılan operasyonlarda ise 10 bin kişinin tutuklandığını kaydetti.

-"Biz Türklüğümüzle gurur duyuyoruz"-

AK Parti Nevşehir Milletvekili Erdal Feralan da, çözüm sürecinde amaçlarının silahların bırakılması, terörün sonlandırılması olduğunu, fakat halkın asılsız iddialarla kafasının karıştırıldığını savundu.

Bu süreçte kendilerine bir çok iftira atıldığını, AK Parti'nin Türklükle bir problemi varmış gibi gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Feralan,

"Milletimizin kafası karıştırılmak isteniyor, AK Parti'nin Türklükle problemi varmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu milletten yüzde 50'ye yakın oy almış bir partinin nasıl Türklükle problemi olur. Bu akıla, mantığa aykırı. Biz Türklüğümüzle gurur duyuyoruz" dedi.

Feralan, iktidar olarak yaptıkları her uygulamada önce sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alış verişinde bulunduklarını ifade ederek, çözüm sürecini de böyle götürdüklerini ifade ederek, "yaptık oldu" oldu mantığı ile hareket etmeyen, meclisteki komisyon çalışmalarında dahi diğer parti temsilcilerinin fikirlerini dinleyen, demokratik bir yapıya sahip olduklarını anlattı.

Türkiye'nin kaynaklarının 30 yıldır teröre aktarıldığını ancak süreç başarıyla tamamlandığında bu kaynakların halkın refahı için kullanılabileceğini söyleyen Feralan, "Daha dün şehit verilmesinden şikayetçi olanlar bugün terörün bitirilmesinden şikayetçi. Bu 30 yıllık süreçte ülke kaynaklarımızın büyük kısmı terörle mücadeleye aktarıldı. Biz terör bitsin bu kaynakları insanımıza aktaralım onların refahı için kullanalım istiyoruz" şeklinde konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement