Çözüm Süreci - Son Dakika
Yerel

Çözüm Süreci

Haluk Yüksel - Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Genel Başkanı Doç.Dr.Yüksel Özkan, çözüm sürecine ilişkin, "Ülkemizde gerçekten çok kan döküldü."

22.04.2013 12:45

Haluk Yüksel - Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu (BGF) Genel Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özkan, çözüm sürecine ilişkin, "Ülkemizde gerçekten çok kan döküldü. Hepimizin arzusu, ortak söylemi; barış" dedi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneğinin (Bal-Göç) genel başkanlığını da yürüten Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "çözüm süreci" ve "Akil İnsanlar Heyeti" konusundaki gelişmeleri, basından takip ettiğini söyledi.

Özkan, hakların demokratik yollarla aranması gerektiğini, silaha ve şiddete başvurarak hak aranamayacağını belirtti. Türkiye'de bütün hakların ayrımcılık yapmadan korunmasına değinen Özkan, "Ülkemizde gerçekten çok kan döküldü. Hepimizin arzusu, ortak söylemi; barış. Barışa gidiş yolları farklı olabilir. Siyasi partiler oturup ortak bir yol izlemeli. Bunu, mutlaka sivil toplum örgütleriyle halkla beraber, toplumun beklentileri doğrultusunda yapmak lazım. Bir insan Türk ise Türk'tür, Kürt ise Kürt'tür. Bugüne kadar biz neyi paylaşamadık ki-" diye konuştu.

-"Paylaşılmayacak bir şey yoktur"-

Özkan, çok sayıda sivil toplum örgütünün katılımıyla Bursa'da, yıllardır belki Türkiye'de örneği olmayan bir etkinliğe imza attıklarını ve bu yıl "Nevruz Şenlikleri"nin 7'ncisini düzenlediklerini kaydetti. Ortak değerlere sahip çıkmak için bunu yaptıklarını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:

"Nevruz, en eski Türk bayramı, bizim en eski kutlanan bayramlarımızdan biri. Osmanlı döneminde de kutlanmış, Atatürk döneminde de kutlanmış ama daha sonra ne hikmetse unutturulmuş. Biz her sene bu etkinlikler çerçevesinde bir araya gelerek Bursa'da gerçekten nevruzu tanıtan, folklor ekipleriyle seminerlerle demir dövme ritüelleriyle nevruzu tanıtmaya çalışıyoruz. Balkan göçmenleri de Balkan coğrafyasında nevruzu bir etkinlik olarak farklı isimlerle zaten kutluyor. Şuraya geleceğim; paylaşılmayacak bir şey yoktur."

Özkan, nevruzun herhangi bir siyasi sembol olmasını ortadan kaldırmak için sivil toplum örgütleri olarak Bursa'da harekete geçtiklerini ve bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Bu noktada kendilerinin de "akil insan" olduğunu vurgulayan Özkan,

"Bursalılık bilincinin yerleşmesi için Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinden, Iğdır, Ağrı derneklerinden, Rumeli derneklerinden, Bal-Göç'ten, üniversite ayağından bahsediyorum. Dolayısıyla ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, ortak değerlerin korunması ve bunlara sahiplenme noktasında çalışıyoruz. Biz de akil insanlarız" ifadesini kullandı.

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çözüm Süreci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement