Çubuk'ta Mahalleliler Şükür Duasına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Mahalleliler Şükür Duasına Çıktı

Çubuk\'ta Mahalleliler Şükür Duasına Çıktı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde, kurak geçen kışın ardından Mayıs ayında düşen bol yağışlar çiftçileri sevindirirken, bazı vatandaşlar yağmur için şükür duasına çıktı.

07.05.2014 09:09

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, kurak geçen kışın ardından Mayıs ayında düşen bol yağışlar çiftçileri sevindirirken, bazı vatandaşlar yağmur için şükür duasına çıktı.

Çubuk'a bağlı Güldarpı Mahallesi sakinleri 2 gün üst üste yağan yağmur nedeniyle şükür kurbanı keserek yemek verdi. Kurak geçen kış aylarının ve Nisan ayının ardından bu hafta düşen bol yağış çiftçileri sevindirdi.

İlçede daha önce çıkılan yağmur dualarının ardından Güldarpı Mahallesindeki çiftçilerde şükür duasına çıktı. Güldarpı Camisinin altında bulunan yemek hanede 2 büyükbaş hayvan kurban edilirken, hazırlanan homaça ve pilav misafirlere ikram edildi.

Mahalle kadınların imece ile hazırladıkları homaça yemeği ve pilav, cami de kılınan namazın ardından yapılan duadan sonra mahalle gençleri tarafından servis edildi. Şükür duasına ilçe merkezinden ve çevredeki mahallelerden vatandaşlar katıldı.

İki gün üst üste yağmur yağınca Allaha şükretmek amacıyla kurban kestiklerini söyleyen Güldarpı Mahallesi Muhtarı Ömer Erdemir, "Allaha çok şükür 2 gün yağmur yağdı. Yağmur yağmasa tarlada mahsullerimiz kuruyacaktı. Bir nebzede olsa ürünlerimiz sulanmış oldu. Bu nedenle tüm mahalle halkıyla birlikte şükür duasına çıktık. Camimizde imamlarımız tarafından Kuranı Kerim okundu, mevlit okutuldu ve dualar edildi. Tüm mahalle halkımızın desteği ile yağmur yağması için aldığımız adaklık kurbanlarımızı kestik. İnşallah dualarımız kabul olur ve yağmurların devamı gelir" dedi.

Hazırlanan yemeğin yöreye hasa etten hazırlanan homaça yemeği olduğunu anlatan Erdemir, yemeklerin hazırlanması için ev hanımlarının sabah saatlerinde hazırlıklara başladığını ifade ederek, "Zahmetli bir yemektir. Ev hanımları yemek hanemize kurulan kazanlarda eti pişirmek için uzun bir çaba harcadılar. Pişen yemekleri bizlerde geçlerle birlikte misafirlerimize servis ediyoruz" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Mahalleliler Şükür Duasına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement