Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: "Geçmişten günümüze milleti merkez alan bir anlayışla bugünlere kadar gelindi.

04.08.2014 16:11

Demokrat Parti (DP)  Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Hukukun ve demokrasinin rehin olduğu bu düzeni inşallah tersine çevirebilmek ve ülkenin olumlu bir iklime gelebilmesi adına cumhurbaşkanı seçiminin bir manivelaya dönüştüğünü bu vesile ile ifade etmek isterim" dedi.

Muğla'nın Yatağan ilçesinde partililerle ve vatandaşlarla bir araya gelen Uysal, cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında bölgede bulunduğunu belirterek Yatağan'daki sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Belediye Başkanlığını da ziyaret edip fikir alışverişinde bulunduğunu kaydetti.

CHP'li Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık'ı makamında ziyareti sırasında konuşan Uysal, milli güvenlik ve beraberliğin sağlanması adı altında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının PKK terör örgütünün kucağına itildiğini öne sürdü. Halkı, PKK'ya ve etnik siyasete mahkum eden bir tavrı kabul edemeyeceklerini ifade eden Uysal, "Siyasetin, iyiyi aramanın sanatı olduğu noktasında şahsi önceliklerimizden önce Türkiye'nin ve milletimizin öncelikleriyle CHP ve MHP'nin  meclisteki temsiliyetleri ve aday gösterebilme yetileriyle hiçbir kompleks göstermeksizin böyle bir ortak paydada buluşma ihtiyacını hissetmeleri üzerine biz de Demokrat parti olarak başından itibaren Türkiye'ye dayatılanlara karşı, bu haram saltanatı, yağma ve rantiye düzenine karşı net irademizi ortaya koyduk" dedi.

Sözlerine, "Geçmişten günümüze milleti merkez alan bir anlayışla bugünlere kadar gelindi. Ama bugün Türkiye'de ben yaptım oldu mantığı içerisinde bir siyasi dayatmanın Türk insanına demokrasi adı altında mecbur bırakıldığını görüyoruz" diyerek devam eden Uysal, cumhurbaşkanı seçiminde çatı aday olarak gösterilen ve DP'nin de desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi.

Gezdikleri yerlerde vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

"Hukukun ve demokrasinin rehin olduğu bu düzeni inşallah tersine çevirebilmek ve ülkenin olumlu bir iklime gelebilmesi adına cumhurbaşkanı seçiminin bir manivelaya dönüştüğünü bu vesileyle ifade etmek isterim. İnşallah Türkiye'de demokrasinin ve cumhuriyetin, bilinçli ve şuurlu insanların rejiminin olduğu gerçeği ile bizler de insanlarımızın şuurunu en zinde hali ile tutarak 10 Ağustos günü sandıkta neticeye yansıtılmasının önünü açabiliriz."

Uysal, Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi ve Yatağan Ziraat Odasını da ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement