Demirci'de Öğretmenlerin Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Demirci'de Öğretmenlerin Günü Kutlandı

Demirci\'de Öğretmenlerin Günü Kutlandı

Manisa’nın Demirci ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

24.11.2015 17:26

Manisa'nın Demirci ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen törenlerle kutlandı. Düzenlenen programda Demirci'nin eski belediye başkanları ve milletvekilleri kendilerini yetiştiren öğretmenlerine çiçek ve plaket takdim etti.

Demirci'deki törenler Atatürk Anıtı önünde çelenk sunulmasıyla başladı. Törene İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Alka Ersoy, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunulmasının ardından ikinci tören Ticaret ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Ticaret ve Kültür Merkezinde Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programa Demirci Kaymakamı Atila Kantay, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ali Alka Ersoy, Belediye Başkanı Selami Selçuk'un katılımıyla devam edildi.

Programın açılış konuşmasının ardından Demirci'nin eski fotoğraflarından derlenen slayt gösterisi sunuldu. Sunumda Demirci'den mezun olmuş Türkiye'nin çeşitli ile ve ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin özel gün dolayısı ile görüntülü mesajları sunuldu.

Programda konuşan Demirci Kaymakamı Atila Kantay, "Elleri Öpülesi, emektar ve çalışan öğretmenlerimiz, Programın akışında belirtileceği gibi ve her sene olduğu gibi Demirci'nin sevgili öğretmenleri gene eğitim adına ne kadar derece varsa her birini kucaklayıp huzurumuza geldiler, bizleri gururlandırdılar. Demirci halkı bilir ki, Demirci'de öğretmenler, öğrenciler, idareciler eğitimin her alanında iddialıdır ve bu iddialarını da çoğu zaman her türlü sınav ile ispat ederler. Bu başarının sebebi olarak ta 50 yıllık eğitim fakültesi geleneği olduğu düşünülür. Bu düşünce doğrudur, fakültemiz şehrimizin incisidir. Ancak tek başına bu sebep doğru değildir, zira bu üstün gelenek tek başına 50 yıllık fakülte geleneği değil, aynı zamanda 500 yıllık medrese geleneğidir. Demirci'de 70 yaşındaki büyüğümüz, fakülteye yeni başlamış 18 yaşındaki öğrenciye 'hoca hanım kızım' diye hitap eder. Demirci'ye öğretmen olarak tayin edilen sevgili öğretmenlerimizin kimisi damadımız, kimisi gelinimiz olur, çoğu da bu güzel insanların ilime ve irfan sahiplerine verdiği kıymetin karşılığı olarak demircili çocukların elinden tutar, evladı gibi bağrına basar. İşte bu asırlık geleneğin ve yüksek ahlakın neticesinde Demirci'de öğretmenler, 'fark yaratan öğretmenler' olarak karşımıza çıkarlar. Demirci'yi tanımayan, eşimiz dostumuz, Demirci kaymakamı olarak bana sık sık 'Demirci'nin eğitimde neden bariz bir şekilde başarılı olduğunu?' sorarlar. Dostlarımız, çoğu zaman bu sorunun cevabının, uzaklarda kalmış mahrum bir şehrin çocuklarının 'okumak ile dokumak arasındaki seçenekten kaynaklandığını' düşünürler. Halıcılıkta sanayileşmiş Demirci'nin eğitimde hala lider olması artık 'ya oku ya doku' diktasını çöpe atmıştır. Demirci eğitimde neden başarılıdır? Bu kadim başarının arkasında, bu salonda aramızda oturan kökü geçmişe dalları geleceğe uzanan, hayat uğruna hayatı yaşamak yerine idealler uğruna hayatı seçmeyi tercih etmiş ihtişamlı eğitim çınarları vardır. Bu başarının arkasında elleri öpülesi emektar öğretmenlerimiz vardır. Bu kadim başarının arkasında çocuklarımızın sırtını sıvazlayan, onlarla şakalaşan, onları cesaretlendiren, onlarla hayal birliği yapan Demirci'nin sevgili öğretmenleri vardır. Ey güzel öğretmenlerimiz, bize öğrettiniz ki önemli olan tek başına başarılı ama yalın, yetenekli ama merhametsiz insanlar yetiştirmek değil, içi insan dolu insanlar yetiştirmektir." dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise "Bizler bugün Demirci'ye ülkemize hizmet edebiliyorsak öğretmenlerimizin sayesindedir. Biz neler yaptıysak öğretmenlerimizin emeği vardır. Bu özel günde tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum." diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla "Öpülesi Eller" programında en dikkat çekici ve duygulandıran sahne ise eski Milletvekilleri ve Belediye başkanlarının öğretmenleri sahneye davet edilerek öğrencilerinin ellerinden plaketlerini ve çiçeklerini almalarıydı. 20. Dönem Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu, 22. Dönem Manisa Milletvekili Hakan Taşcı, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, eski belediye başkanlarından İbrahim Dönmez, Mustafa Orhun, Mehmet Babayiğit, Mithat Erşahin ve İhsan Temel kendilerini yetiştiren öğretmenlerine çiçek ve plaket takdim ettiler.

Programda ayrıca Yazar Ahmet Şerif İzgören, Tarihçi Talha Uğurluel, Yazar Muazzez Akın, Yazar Haldun Cezayirlioğlu, Senarist Hakan Evrensel, Ressam İsmail Çeşmeci ve ilçede yerel gazete çıkaran gazeteci Cengizhan Erdem'e de Kaymakam Atila Kantay tarafından plaket takdim edildi.

Programda duygulu anlar yaşanırken, vefat eden Demircili öğretmenlerin slayt gösterisinde katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadılar. Yaklaşık 3 saat süren program sonunda aday öğretmenlerin yemin etmesinin ardından program sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demirci'de Öğretmenlerin Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement