Demokratik Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak Bayburt'ta - Son Dakika
Yerel

Demokratik Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak Bayburt'ta

Demokratik Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak Bayburt\'ta

Lütfi Şenocak ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Türüt; Bayburt'ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

04.05.2012 15:50

Demokratik Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı ve Özerk Diyanet Vakfı Çalışanları Birliği Sendikası Genel Başkanı

Lütfi Şenocak ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Türüt; Bayburt'ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Özerk Diyanet Vakfı Çalışanları Birliği Sendikası

Bayburt

Temsilcisi

Mustafa Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte

Bayburt İl Müftülüğü, Demirözü ve Aydıntepe İlçe Müftülüklerini ziyaret eden Şenocak Müftülük çalışanları ve Sendika üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu.

Şenocak ; Demokratik Sendikalar Konfederasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak Hükümet yetkilileri ile Kamu sendikaları arasında ilk defa yapılacak olan Toplu Sözleşmeye ilişkin bir basın açıklaması yaptı ve DESK' in toplu sözleşme taleplerini deklare etti.

Şenocak açıklamasında,

"Toplu sözleşme başarısı ne hükümetin ne de yetkiliyiz diye ortada gezinen konfederasyona aittir. Toplu sözleşme 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumda halkımızın teveccühü ile kabul edilmiş ve Anayasada yerini almıştır. Hükümetle toplu sözleşme yapma hakkını kamu sendikalarına tanıyan Yüce Türk milletine teşekkür ediyoruz.

Bazı sendikalar biz bu hakkı aldık diye övünecekleri yerde Sendikalar Kanunun referandumdan 1,5 yıl sonra çıkmasının hesabını vermelidirler,

buradan yetkili konfederasyona sesleniyorum önce hesap verin sonra masaya oturun. Diğer Konfederasyonların taleplerini inceledik. Yetkili Konfederasyon bu işe hazırlıksız yakalanmış olacak ki Memuru yine sükutu hayale uğratacak taleplerle masaya oturmaya hazırlanıyor. Hazırlamış olduğu taleplere kendisi bile inanmayan Yetkili Konfederasyonun yöneticilerinde, taleplerini hükümet nezdinde kabul ettirecek iradeyi göremiyoruz. Bu talepler Memuru kandırmaya yöneliktir. Memurlar bu oyunu bozacaktır.

Yoğun çalışmalarımızın neticesinde Memur tarafından kabul görecek, Hükümetinde hayır diyemeyeceği taleplerimizi hazırladık. Bunları siz değerli kamuoyuyla paylaşıyoruz ve neticelenmesi için gereken çabayı sarf ediyoruz.

Bir hususun daha altını çizmek de fayda görüyorum. Biz taleplerimizden ziyade Memur-Senin toplu sözleşme masasındaki maharetini görmek adına Memur Senin kamuoyuyla paylaştığı taleplerle masaya oturulmasını kabul ediyoruz. Yapacakları toplu sözleşmeyi yakından takip ediyor, hangi önerilerini hükümet nezdinde itibar gördüğünü ve bu taleplerin gerçekleşme oranlarını merakla bekliyoruz.

Yasayı biz çıkardık diye her yerde avazı çıktığı kadar bağıran Memur-Senin istediğini alamaması durumunda karşısında Kamu çalışanları adına Konfederasyonumuz, Kamu-Sen, BASK ve Hak-Seni bir blok oluşturmaya, Memur Sene gerçek sendikacılığı öğretme adına eylem ve grev yapmaya davet ediyoruz." Diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası Şenocak

, Özerk Diyanet Vakfı Çalışanları Birliği Sendikası Bayburt

Temsilcisi

Mustafa Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte görüş alışverişi yaptıktan sonra Bayburt'tan ayrıldı. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Demokratik Sendikalar Federasyonu Genel Başkanı Lütfi Şenocak Bayburt'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement