Depremzede Çocuklara Sanat Terapisi - Son Dakika
Yerel

Depremzede Çocuklara Sanat Terapisi

Depremzede Çocuklara Sanat Terapisi

Van'da yaşanan depremler sonrası Mersin'e göç etmek zorunda kalan ailelerin çocukların, 'Sanatla İyileştirme Çalışması' kapsamında yaptıkları resimleri sergilendi.

21.04.2012 18:31

Van'da yaşanan depremler sonrası Mersin'e göç etmek zorunda kalan ailelerin çocukların, 'Sanatla İyileştirme Çalışması' kapsamında yaptıkları resimleri sergilendi.

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi'nin, Van depreminin ardından Mersin'e göç eden ailelerin çocuklarının, deprem travmasını atlatmaları, yeni çevreleri ve yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamak için düzenlediği etkinlikler tamamlandı. Bu kapsamda merkez tarafından, depremzede çocuklardan oluşan karma bir grupla başlatılan 'Sanat Terapisi' (Art Terapi) etkinliği, resim sergisi ve kokteylle sona erdi.

Etkinliğe, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, Belediye Meclis Üyesi Çiğdem Göksoy ve Ressam Ahmet Karabulak'ın yanı sıra kurum çalışanları, çocuklar ve aileleri katıldı. Depremzede çocuklar tarafından "Çocuğun Dünyası" adı verilen etkinlikte, deprem mağduru çocukların yaptığı resimler bir araya getirilerek İştar Kadın Danışmanlık Merkezi bahçesinde sergilendi.

Sanat Terapisi etkinliğine ilişkin bir açıklama yapan İştar Kadın Danışmanlık Merkezi Basın Danışmanı Roza Yaruk, etkinliğin çocukların resim yaparak duygularını rahat bir şekilde dışarı vurabilmelerinden yola çıkılarak hazırlandığını ifade etti. Resim çizmenin travma etkisinin iyileştirilmesinin bir parçası olarak kullanıldığını belirten Yaruk, 2 Şubat 2012 tarihinde başlatılan resim atölyesi çalışmasının, 6 Nisan'da son bulduğunu kaydetti. Kurumun, Çocuk Gelişimi Uzmanı Derya Oranlı ve Ressam Ahmet Karabulak eşliğinde tamamlanan resim atölyesinde, çocukların ilk haftalarda ağlayan güneş, yıkılmış binalar çizdiğine de dikkati çeken Yaruk, "Çalışmamız sürecinde bu konuların yerini gülen güneş, doğa resimleri ve portre çalışmaları aldı. Yine kullanılan renk tonları daha koyu ve karamsar iken, ilerleyen çalışmalarda çocukların daha canlı renkleri kullanmaya başladığını gözlemledik" dedi.

Çocukların ilk geldiklerinde çekingen, içe kapanık ve korku yaşadıklarını da dile getiren Yaruk, resim atölyesiyle birlikte bu duyguların değiştiğini, çocukların kendilerini daha rahat ifade etmeye başladıklarını anlattı.

Sergide, Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan tarafından, etkinliğe gönüllü katılımı ve desteğinden ötürü Ressam Ahmet Karabulak'a teşekkür plaketi verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Depremzede Çocuklara Sanat Terapisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement