Derinkuyu ilçe merkezinde patlayan içme suyu şehir şebekesi boruları, belediye Su İşleri Müdürlüğü arıza ekibi tarafından onarıldı.
İlçenin en işlek yolu olarak bilinen Atatürk Caddesi'nde yıllar önce döşenen su isale hattındaki borular patladı.
Boruların patlaması sonucu ilçe merkezine bir gün boyunca su verilememesi üzerine Su İşleri Müdürlüğü arıza ekipleri, gece de mesai yaparak, boruları değiştirdi.
Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı, boruların patlamasında şehir merkezindeki yer altı tünellerinin olması ve araçların geçişlerinde esnemelerin de etkili olduğunu söyledi.
Patlayan boruları tamir edebilmek için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini ve vatandaşları susuz bırakmadıklarını belirten Balcı, "30 yıllık aspestli borular eskimiş olduğundan çarşı içinde bir patlama meydana geldi. Bunun üzerine bu alanı trafiğe kapatarak patlak yeri iş makinesi yardımıyla kazdık. Ancak aspestli borulardan birkaçı daha patlayınca halka biran önce su verebilmek için ekibimiz patlayan boruları onarmak için gece gündüz çalıştı" dedi.
Muhabir: Osman Aytekin/ Murat Asil
Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Derinkuyu'da Halk Susuz Kalınca Belediye Gece Mesaisi Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.