Develer Şehir Merkezinde Dolaştırıldı - Son Dakika
Yerel

Develer Şehir Merkezinde Dolaştırıldı

Milas'ta hafta sonu yapılması planlanan deve güreşleri öncesinde güreşlere katılacak develer, ilçe merkezinde dolaştırıldı.

05.02.2013 15:00

Milas'ta hafta sonu yapılması planlanan deve güreşleri öncesinde güreşlere katılacak develer, ilçe merkezinde dolaştırıldı.

Milas'ta 10 Şubat Pazar günü Yeni Milasspor Kulübü yararına, Milas Arena'da yapılması planlanan deve güreşi öncesinde güreşlere katılacak develer, ilçe merkezinde davul zurna eşliğinde dolaştırılarak güreşlere dikkat çekilmeye çalışıldı. İlçe merkezinde dolaştırıldıktan sonra Atapark'ta toplanan vatandaşlara güreşlerle ilgili deve sahipleri tarafından bilgi verildi.

Tanıtıma Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Garnizon Komutanı Hava Silah Sistem Albay Hasan Hüseyin Kanbur, Milas Belediye Başkanı Muhammet ve Yeni Milasspor Kulübü Başkanı Cenker Çetin de katılarak destek verdi.

Kaymakam Atçı, yaptığı konuşmada, deve güreşlerinin güzel bir coşku olduğunu dile getirerek, güreşlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Şubat'ta yapılacağını bildirdi.

Güreşlere halkın büyük katılım gösterdiğini ifade eden Atçı, ata kültürünü yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise deve güreşlerinin her yıl daha yüksek katılımla yapıldığını belirterek, " Çanakkale'den Antalya'ya kadar 150 civarında devenin güreşlere katılmasını bekliyoruz. Hafta sonu bölgenin en muhteşem güreşi ilçemizde gerçekleştirilecek. Deve güreşini seven ve Yörük geleneğine bağlı herkesi Milas Arena'ya davet ediyoruz" dedi.

Muhabir: Ferdi Aşıcı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Develer Şehir Merkezinde Dolaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement