Didim'de Barınan Depremzedelerin Yarısı Memleketlerine Geri Döndü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Didim'de Barınan Depremzedelerin Yarısı Memleketlerine Geri Döndü

Didim\'de Barınan Depremzedelerin Yarısı Memleketlerine Geri Döndü
04.05.2012 10:11

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Van depreminin ardından Didim'e yerleştirilen bin 315 depremzedenin yarısından fazlasının geri döndüğünü ve geri dönmek isteyenlere yardımların sürdüğünü belirtti.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Van depreminin ardından Didim'e yerleştirilen bin 315 depremzedenin yarısından fazlasının geri döndüğünü ve geri dönmek isteyenlere yardımların sürdüğünü belirtti.

Van'da yaşanan depremin ardından evsiz kalan Van'lı depremzedeler Devlet ait dinlenme tesislerinde geçici olarak konaklamaları kapsamında Didim'de TKİ Dinlenme tesisleri, Demiryol-İş Sendikası Oteli ve Polis Akademisi Dinlenme tesislerinde barındırıldı. 17 Kasım 2011 tarihinde gelen ilk depremzede grubun ardından yaklaşık 1 ay içerisinde değişin süreçlerde toplam 1315 depremzede konaklama tesislerine yerleştirildi. Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi ile çevre belde, ilçe ve İl belediyelerinin de destekleriyle depremzedelere gerek maddi gerekse manevi anlamda katkılar sağlanmıştı.

Depremzedelerin yerleştirilmesinin ardından 6 aylık bir zaman geçerken Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, depremzedelerin yarısından fazlasının memleketlerine geri döndüğünü söyledi. Didim'de 500 civarında depremzedenin halen bulunduğunu belirten Kaymakam Emiroğlu, "Depremzedelerin ne zaman geri dönecekleri konusunda kesin bir bilgi yok ama okulların kapanmasını bekliyoruz. Şu an belirlenen 3 dinlenme tesisinde kalınıyor. Gitmek isteyen olursa Vakfımız aracılığıyla biletleri alınıyor ve illerine yollanıyor. Ağır hasta ya da çok yaşlı vatandaşlarımızı uçakla dahil gönderdiğimiz oldu. Şu an biz geri dönmek isteyenlere yardımcı oluyoruz" dedi.

Kaymakam Emiroğlu, depremzedelerin ihtiyaçları için ek ödenek talebinde bulunduklarını da sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Barınan Depremzedelerin Yarısı Memleketlerine Geri Döndü - Son Dakika


Advertisement