Diyarbakır'da 108 Başarılı Kursiyere Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 108 Başarılı Kursiyere Sertifikaları Verildi

Diyarbakır'ın Sur Kaymakamlığı Kadın Eğitim Merkezi'nce yürütülen "Hünerli Eller Halı Dokuyor" ve "İpekten Dokunuşlar" adlı projeleri başarıyla tamamlayan 108 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

13.01.2012 17:49

Diyarbakır'ın Sur Kaymakamlığı Kadın Eğitim Merkezi'nce yürütülen "Hünerli Eller Halı Dokuyor" ve "İpekten Dokunuşlar" adlı projeleri başarıyla tamamlayan 108 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Hasırlı mahallesindeki Kadın Eğitim Merkezi'nde yapılan törende konuşan Vali Mustafa Toprak, daha önce birkaç kez geldiği merkezin kendisini etkilediğini belirterek, "Burada emek var, özveri var. Burada meslek öğrenme sevinci var" dedi.

Vatandaşların, sosyal ve ekonomik seviyesinin belli bir düzeye gelmesinin ve mutlu olmasının yegane amaçları olduğuna değinen Toprak, şunları kaydetti:

"El birliği ile çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceklerini güzel kılmak için çalışacağız. Bu projenin de uygulamaya konulmasının temel amacı budur. Eğer biz bu hanımlarımızı, gençlerimizi bir iş sahibi yapabilirsek ve bir meslek sahibi olmalarını sağlayabilirsek, her şeyin daha güzel olacağı kanısındayım. Diyarbakır'ımıza baktığımızda, işsizlik noktasında maalesef ciddi problemlerin var olduğunu görüyoruz. İşte bu projelerin amacı işsizliği önlemeyi, bir gelir artışı sağlamayı hedeflemektir. Burada üretim oluyor. Zaten üretimin olduğu yerde kalkınma da vardır. Kadınlarımızın geleceğe daha güvenli bakıp, ayakları üzerinde durabilmeleri için çalışma vardır."

Vali Toprak, Dağkapı semtinde bulunan 1,2 ve 81 nolu burçların yakında onarılacağını ifade ederek, bu tür kadın merkezlerinin sayılarının artırılacağını kaydetti.

Vali Toprak'ın konuşmasının ardından kursu başarıyla tamamlayan 108 kursiyere sertifikaları verildi.

Merkezden ayrılan Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra Gazi Caddesi'ndeki esnafla bir süre sohbet etti.

- DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 108 Başarılı Kursiyere Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement